Aricii africani pitici, accesorii la modă

Aricii africani pitici, accesorii la modă

Animalele sunt preferate pentru gama lor diversificată de culori

Minusculele animale purtate în poşetă au devenit accesorii de nelipsit din ţinuta soţiilor şi iubitelor celor mai bine plătiţi fotbalişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asta spre furia celor care militează împotriva tratării vietăţilor ca pe nişte obiecte oarecare, informează „The Daily Telegraph".

Aricii africani pitici sunt atât de îndrăgiţi de pasionaţii de modă încât au pus pe fugă câinii Chihuahua, afişaţi până nu demult de celebrităţi de la Hollywood, precum Paris Hilton.

Proprie­tarii aricilor le-au explicat crescătorilor că aceştia sunt mai uşor de întreţinut decât câinii, deoarece nu măsoară decât 12 centimetri lungime. Mai mult, popularitatea acestor animale africane constă şi în faptul că doritorii pot alege dintr-o gamă diversificată de culori: de la albinos la nuanţa caisei sau a ciocolatei, la cea a piperului sau a sării.

Animale care trăiesc cât o tendinţă

Militanţii pentru drepturile animalelor sunt oripilaţi de modul în care celebrităţile îşi afişează aricii ca pe nişte simple accesorii. Ei se tem că proprietarii vor azvârli animalele imediat ce vor găsi altele mai atractive.

„Aricii pitici sunt fără îndoială nişte animale foarte simpatice, însă promovarea lor ca accesorii este total iresponsabilă", crede Leanne Plumtree, membru al Societăţii pentru prevenirea cruzimilor împotriva animalelor ( RSPCA), din Australia.

Ea adaugă că acestea sunt animale exotice care au nevoi speciale şi de aceea nu trebuie vândute oricui are la îndemână circa 280 de euro, preţul cerut pe un astfel de exemplar.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările