Aparatul care ne trezeşte din somn în miros de cafea sau ciocolată: un nou dispozitiv va înlocui alarma de la ceas

Aparatul care ne trezeşte din somn în miros de cafea sau ciocolată: un nou dispozitiv va înlocui alarma de la ceas

Mirosurile puternice, cum este cel de cafea, au un impact puternic asupra creierul nostru şi ne pot trezi din somn/FOTO Arhiva Adevărul

Cercetătorii au inventat noi dispozitive de trezire, care vor înlocui curând ceasul deşteptător sau alarma de la telefonul mobil. Astfel, de acum ne putem trezi din somn în urma unui miros puternic de cafea, de exemplu, nu din cauza soneriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe studii au sugerat că mirosurile au un efect puternic asupra creierul nostru. Ele ne pot ajuta să adormim sau să ne trezim, scrie Huffington Post.

Astfel, compania japoneză Cheero a conceput dispozitivul Sleepion, care foloseşte o combinaţie de mirosuri, lumini şi sunete pentru a ne ajuta să adormim.

Aparatul foloseşte mai multe uleiuri aromate, în special cel de levănţică, acesta având un efect demonstrat pentru stimularea somnului. Cheroo a prezentat prototipul la târgul de tehnologie CES de la Las Vegas şi vrea să lanseze pe piaţă acest produs în luna martie.

Un alt produs pe bază de aromoterapie este Sensor Wake, care va înlocui alarmele de trezire, spun inventatorii săi. Folosind mirosuri puternice, cum este cel de cafea, cioclată sau mentă, dispozitivul ne va ajuta să ne trezim. Aromele se află în capsule, iar o singură capsulă poate fi folosită timp de o lună de zile.

Singura problemă cu acest dispozitiv este că nu poate avea efect la persoanele care sunt răcite sau cele care au nasul înfundat noaptea. Acestea nu au cum să simtă mirosul, prin urmare nu se vor trezi. Pentru a evita acest neajuns, dispozitivul are o soluţie de rezervă: dacă persoana nu se trezeşte după trei minute de la răspândirea mirosului, se va declanşa o alarmă sonoră.

Dispozitivul poate fi comandat deja, iar vânzările vor începe din luna iunie. SensorWake costă 89 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: