ANONYMOUS: „Nu dăm jos internetul,terenul nostru de joacă“

ANONYMOUS: „Nu dăm jos internetul,terenul nostru de joacă“

Anonymous a pus tunurile pe autorităţi

Mai multe site-uri de specialitate de pe internet vorbeau de faptul că mâine gruparea de hackeri Anonymous ar putea pune în aplicare aşa-zisa operaţiune Blackout, de închidere a internetului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta vorbea despre un atac de tip DDOS prin care 13 servere principale ale internetului din întreaga lume ar fi fost atacate şi suprasolicitate, până în punctul când nu vor mai putea susţine traficul.

Cu toate acestea, experţii au declarat încă de zilele trecute că dacă acest atac chiar ar fi real, nu s-ar putea produce daune prea mari, numărul de servere de rezervă fiind mare, iar un atac de asemenea tip ar trebui organizat exemplar.

Astăzi, mai multe conturi de Twitter asociate grupării Anonymous au dat mesaje de liniştire a lumii, în care menţionau faptul că Operaţiunea Blackout nu a existat niciodată la nivel oficial şi este în aceeaşi categorie cu Operaţiunea Facebook, în care se zvonea că va fi închisă cea mai mare reţea de socializare din lume.

Pe contul @YourAnonNews reprezentanţii Anonymous au scris „de ce ar vrea Anonymous să dea jos internetul, terenul nostru de joacă?„.

Astfel, speculaţia că mâine ar putea fi o zi neagră pentru internet nu se confirmă. De asemenea, un reprezentant al unei firme de securitate a datelor online a amintit de un atac pe care Anonymous a vrut să-l dea asupra magazinului online Amazon. Acesta nu a reuşit, deoarece gruparea nu avea destule resurse. Astfel, dacă Amazon nu a putut fi dat jos, internetul este o nucă prea greu de spart pentru o grupare dezorganizată.

Cu toate acestea, atacurile Anonymous din întreaga lume au devenit o obişnuinţă şi mai multe site-uri cad sub mâinile dibace ale grupării de hacktivişti. Săptămânile următoare sigur vor mai exista astfel de avertizări, atacuri şi ameninţări, clasice pentru gruparea Anonymous.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICIDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările