Amenajări cu metale preţioase: nu crezi până nu le testezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la an la an, specialiştii în design de interior mizează pe combinaţii dintre cele mai nebuneşti. Pentru a te convinge că o casă strălucitoare nu e o greşeală, cel mai bine e să experimentezi.

S-au dus vremurile în care se punea semnul „interzis" pe amenajările „ţipătoare", cu prea multă culoare, ori cu prea mult auriu, ori cu prea mult argintiu. De la an la an designerii de case îndrăznesc mai mult şi mai mult, iar ţie, dacă ai curajul, nu-ţi rămâne decât să încerci să pui în practică ideile lor, catalogate (cel mai probabil) de părinţi şi bunici drept ieşite din comun.

În 2012, designerii lumii îţi propun să testezi diverse combinaţii „bling bling", în încercarea lor de a-ţi demonstra că excesele frumoase nu sunt niciodată „prea mult".

O sofa bine lucrată, cu finisaje argintii, schimbă pe loc atmosfera din livingul tău   Fotografii: shutterstock

image

Casa ta poate căpăta strălucire (la propriu) şi eleganţă dacă alegi piese din metale preţioase - spun designerii - sau materiale care le imită foarte bine. O alegere de încercat în anul ce abia a început este argintul. Dacă nu-ţi dă mâna să investeşti în piese din argint sută la sută, pe care le poţi cumpăra din magazine de amenajări cu dichis ori din anticariate cu ştaif, nu-i nicio problemă să alegi decoraţiuni argintii.

Preţios în orice spaţiu

Dacă ţi-e teamă să-ţi decorezi o cameră - sau mai multe - cu peste 90% piese argintii, focusează-te pe detalii! Fie că vorbim de living, fie că vorbim de baie, oferta de obiecte de pe piaţă este atât de variată încât cu siguranţă îţi va fi greu să alegi. O oglindă - sau un colaj de oglinzi - cu rame argintii, simple sau frumos brodate, va schimba oricând atmosfera din dormitorul matrimonial, la fel cum o lampă bine aleasă va da un aer deosebit zonei de dining (mai ales dacă vei folosi veselă din argint/ argintată).

În zona de dining ai liber la „strălucire“ şi la decoraţiuni, şi la veselă



Vei spune că un decor „preţios", cum e cel care pune în prim-plan argintiul, nu e potrivit decât în cazul caselor mari, cu încăperi generoase şi pereţi înalţi. Nu neapărat, te atenţionează designerii. Dacă ştii să alegi piesele potrivite - o canapea cu picioare argintii, o noptieră cu inserţii strălucitoare etc. - poţi să creezi un spaţiu frumos şi într-o garsonieră ori într-un apartament cu două camere.

image

Dacă nu îndrăzneşti să combini piesele din metale preţioase cu nuanţe tari, alege să le pui în context cu alb şi gri



Baia, testul la îndemână

Una dintre cele mai facile metode de „verificare" a sugestiilor pe care le fac designerii vizavi de amenajările „bling bling" este să-ţi decorezi baia respectând această tendinţă. Fiind un spaţiu mai mic, te costă şi mai puţin să schimbi peisajul. În principiu, ai la dispoziţie două mari direcţii: argintiu şi alb/gri (care e cea mai la îndemână) sau argintiu şi o culoare care să-l scoată în evidenţă (verde, albastru, maro, lila).

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite