Alimentele care i-au asigurat longevitatea unui bărbat de 116 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele care i-au asigurat
longevitatea unui bărbat de 116 ani
Alimentele care i-au asigurat longevitatea unui bărbat de 116 ani

Bernardo Lapallo, un bărbat în vârstă de 116 ani, spune că a găsit secretul longevităţii. Brazilianul a făcut o listă a alimentelor pe care le-a inclus frecvent în alimentaţie, considerând că acestea au jucat un rol cheie în ceea ce priveşte longevitatea de care se bucură.

Bernando Lapallo s-a născut în Brazilia la 17 august 1901 şi s-a mutat cu familia în Statele Unite la vârsta de cinci ani. Acesta este cunoscut la nivel mondial pentru stilul alimentar pe seama căruia pune longevitatea sa. Bărbatul consumă foarte multe fructe şi legume organice, evitând în acelaşi timp alimentele dăunătoare organismului, scrie naturalsociety.com.

Lista celor mai frecvente alimente consumate include:

Usturoi

Dacă nu sunteţi un fan al usturoiului, probabil veţi începe să-l includeţi în alimentaţie după ce veţi afla beneficiile pe care le oferă. De la prevenirea cancerului la detoxifierea organismului, tratarea maladiilor cum ar fi durerile de dinţi sau tusea, sunt doar câteva dintre caracteristicile usturoiului.

Miere

Mierea este cunoscută de multă vreme pentru beneficiile sale uimitoare, tratând nenumărate probleme de sănătate. Acest produs uimitor are proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiseptice şi antioxidante - făcându-l unul dintre cele mai benefice alimente.

Scorţişoara

Deosebit de bogată în fibre, magneziu şi calciu, scorţişoara este folosită de mii de ani pentru aroma şi beneficiile sale. Cunoscută în numeroase culturi, aceasta poate fi utilă în special în prevenirea diabetului, a cancerului şi a artritei.

Ciocolata neagră

Cacaoa este un super-aliment, extrem de bogat în antioxidanţi, ajutând atât mintea cât şi trupul.

Uleiul de masline

Bogat în grăsimi benefice, uleiul de măsline păstrează atât inima, cât şi creierul sănătoase, prevenind declinul cognitiv şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Obiceiuri recomandate de Bernando Lapallo:

  • Exerciţiu fizic şi mental.
  • O dietă săracă în sare, bogată în fructe, legume şi alimente bogate în fibre şi antioxidanţi.
  • Nu mâncaţi niciodată până atingeţi senzaţia de saţietate.
  • Consumaţi alimente bogate în vitamina E, care ajută la menţinerea funcţiilor cognitive.
  • Beţi ceai din plante. Ikarienii, care trăiesc, de asemenea, vieţi lungi, iubesc ceaiul din plante. Beneficiile de sănătate ale ceaiului verde sunt uimitoare.
  • Luaţi pauze dese.
  • Mânancaţi legume proaspete.
  • Relaxaţi-vă. Reducerea stresului devine un factor din ce în ce mai cunoscut atunci când vine vorba de longevitate. Stresul poate creşte foarte mult riscul numeroaselor boli.
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite