Alimente care provoacă arsuri la stomac

Alimente care provoacă arsuri la stomac

Cartofii prăjiţi provoacă arsuri stomacale din cauza cantităţii mari de grăsimi pe care o conţin.

Arsurile la stomac sunt cauzate de cantitatea mult prea mare de acid din stomac sau de alte tulburări digestive. Pe lângă alimentaţie, care este principala cauză a arsurilor la stomac, vinovaţi mai sunt stresul şi stilul de viaţă dezorganizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştiai că există câteva alimente care provoacă arsurile la stomac? Chiar dacă nu este o boală gravă, este bine să ştii care sunt produsele care le provoacă, astfel încât să le previi. 

Ciocolata

Ciocolata este consumată de toată lumea datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi. Cu toate acestea, mâncată în exces poate declanşa refluxul acid din cauza conţinutului ridicat de grăsimi şi stimulenţi. Aceşti stimulenţi includ cofeina şi teobromină, care este un alcaloid xantinic prezent în boabele de cacao, de cafea şi în frunzele de ceai. Ambele sunt legate de o creştere a cantităţii de  acid produsă de sistemul digestiv.

Condimentele picante

Aceste condimente dau un gust diferit felurilor de mâncare. În plus, unele dintre ele chiar au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. Problema apare atunci când ei devin agresivi faţă de sistemul imunitar, mai ales atunci când sunt combinate cu alte alimente acide.  

Află ce alimente îţi provoacă arsuri la stomac pe clickpentrufemei.ro. 

 

Arsuri stomacale? Uite ce trebuie să eviţi!

Reduci consumul de sare, reduci riscul de cancer la stomac

 

 

citeste totul despre: