Alege să fii un om frumos, nu doar prin fizionomie, ci şi prin lucrurile care te reprezintă, iar în cazul de faţă, casa atât pe interior, cât şi pe exterior, este cea care spune ceva despre tine. Camerele care o alcătuiesc reprezintă spaţiul în care petreci cel mai mult timp, de ce să nu le dai o importanţă mai mare şi să le faci să fie caracteristice ţie?

Adesea, ne este foarte uşor să punem o floare ici-acolo, să luăm un covor nou, să achiziţionăm scaunele perfecte pentru bucătărie, dar caloriferele? Ele sunt, de cele mai multe ori, neglijate, ascunse după draperii sau perdele, prăfuite, uitate atunci când anotimpul rece trece. Norocul astăzi, însă, îl reprezint eu, deoarece îţi vin în ajutor, şi îţi voi vorbi despre măştile pentru calorifere, care te vor face să îndrăgeşti într-o măsură mult mai mare spaţiile în care ai decis să le amplasezi. 

Dacă până în momentul de faţă, caloriferul era acela  pe care îl observai doar în timpul iernii, atunci dându-i cea mai mare importanţă, acum, prin intermediul unor măşti cu rol acoperitor, acestea o să devină elementele tale preferate de decor. 

Chiar dacă unii dintre noi nu dorim să recunoaştem, trebuie să spun că, adeseori, un calorifer, datorită vechimii sau design-ului, strică aspectul unei camere şi de aceea am şi menţionat că tindem să le ascundem, găsind tot felul de soluţii care apar pe moment. 

Puţini ştim, însă, că designerii de interior au o soluţie pentru orice şi de această dată, raportându-se la aspectul surselor de încălzire, au decis că cel mai prielnic şi aspectuos mod de a ascunde sau minimaliza un calorifer este acela de a folosi o mască de calorifer. 

Ce sunt aceste măşti pentru calorifere?


O mască de calorifer este o carcasă, reprezentată, în general, de două părţi laterale şi o parte frontală realizată din PVC, MDF (material folosit în industria mobilei, având o calitate mult mai ridicată decât placa aglomerată din lemn, fiind, totodată, obţinut din buşteni, dar şi din resturi decojite, care sunt lipite cu răşini şi extrudate în plăci), lemn sau alte materiale, care acoperă caloriferul. De asemenea, o astfel de mască poate fi confecţionată într-o anumită culoare care să fie complementară cu restul culorilor din încăpere, fiind, totodată, o haină frumoasă, care va da transforma un calorifer într-un adevărat obiect admirabil. 

În ceea ce priveşte modelul lor, trebuie să ştiţi că ele există sub foarte multe modele, astfel că în momentul în care te decizi că doreşti o mască pentru caloriferele tale, vei avea de unde alege. Dintre acestea te pot ajuta, prin estetica pe care o prezintă, cele care se îndreaptă spre stilul minimalist, modern, clasic sau chiar retro.

Când vine vorba, însă, despre formă şi dimensiune, ele diferă, în funcţie de mărimea caloriferului pe care îl aveţi, la fel cum este şi în cazul culorii. Culoarea predominantă pe site este de alb şi negru, dar se pot realiza măşti de calorifer şi de culori diferite, spre exemplu roşu, maro, albastru, singura diferenţă rezumându-se la faptul că timpul de aşteptare va fi mai mare, aceste variante nefiind pe stoc. Cu alte cuvinte, măştile de calorifer se realizează la comandă, iar personalul Soldshop va fi acela care se va ocupa de toate detaliile de care aveţi nevoie, notând cu exactitate dimensiunile caloriferului şi măştii dorite, dar şi culoarea pe care o consideraţi potrivită. Există un aspect care m-a impresionat cel mai mult şi acesta se referă la faptul că măştile de calorifer nu pot fi folosite doar pentru a acoperi aspectul caloriferului, ci acestea pot fi amplasate şi în acele locuri în care credeţi că există un loc suplimentar şi lipseşte ceva, fiind, totodată, uşor de integrat în ambient.


Şi dacă încă credeţi că nu sunteţi convinşi in totalitate, deoarece vă faceţi probleme referitoare la modul în care trebuie să procedaţi pe timp de iarnă cu aceste măşti, o să vă spun că acesta este cel mai minuscul aspect de care trebuie să vă ocupaţi. Prin aplicarea unei măşti de calorifer, căldura nu se pierde. 

Pe de altă parte, mai există o altă situaţie de care ne lovim permanent şi anume poziţionarea caloriferelor sub fereastră. Vă este teamă că temperatura şi căldura nu vor fi percepute în totalitate de camerele voastre? Nu ar trebui, deoarece, din fericire pentru noi, designerii de interior au conceput aceste măşti de calorifer tocmai pentru a se plia şi a corespunde fiecărei situaţii. 


Ca urmare, măştile sunt construite special pentru a pentru a asigura un flux de aer optim, iar în ceea ce priveşte partea frontală, respectiv părţile laterale, acestea prezintă găuri de aerisire ce permit aerului şi căldurii să se degaje. 

Pentru a fi convinşi, aşadar, că toată căldura se păstrează în interior, este recomandat să placăm peretele din spatele caloriferului cu o folie reflectorizantă, menită să reflecte căldura spre interiorul camerei.

Şi dacă tot suntem în acest punct, ce ar fi dacă ţi-aş comunica şi câteva avantaje ale acestor măşti? Pe lângă tot ceea ce am menţionat mai sus, mai pot adăuga şi faptul că măştile de calorifer pot fi tratate ca piese de mobilier, fiind, totodată, suporturi excelente atunci când vine vorba despre un raft de cărţi. De altfel, pot fi înglobate într-un corp de bibliotecă sau folosite pentru a aşeza pe ele diferite elemente decorative ori un ghiveci cu flori de o greutate nu foarte mare. 

Te frământă întrebări legate de calitatea produsului?

Ei bine, ar trebui să ştii că acest aspect nu este unul problematic, deoarece datorită implicării echipei Soldshop în construirea măştilor de calorifer, acestea se prezintă ca fiind de o calitate superioară. Acum nu mai este nevoie să te gândeşti de două ori înainte să achiziţionezi o mască de calorifer, eventual, ar fi indicat să te gândeşti de mai multe ori înainte să achiziţionezi doar o mască, deoarece sunt sigură de faptul că ai nevoie de mult mai multe. Ce zici de două? Poate trei? În funcţie de nevoile tale, măştile pentru calorifer vor fi exact cum ţi-ai dorit. 

De ce să alegi o mască de calorifer?

Te provoc să îmi pui dacă eşti mulţumită de aspectul caloriferului tău sau de modul în care acesta arată în cameră, în living sau în bucătărie. Nu-i aşa că are nevoie de o îmbunătăţire? O mască de calorifer îţi oferă posibilitatea de a crea o atmosferă plăcută în cadrul camerei, dar îţi permite, totodată, să o foloseşti şi pe post de suport, respectiv element decorativ, în cazurile în care dispui de mult prea mut spaţiu în casă. Acele zone fără efect ale casei, pot fi transformate în adevărate privelişti şi locuri în care să îţi petreci timpul liber citind o carte sau povestind cu prietenii. Alegerea ta va inspira şi alte persoane şi în acest mod, cu un preţ accesibil, poţi scoate în evidenţă orice colţişor de mult uitat. Cele mai fericite, însă, vor fi caloriferele, deoarece, în sfârşit, au avut şi ele parte de o schimbare. 

De asemenea, îţi comunic faptul că măştile pentru calorifer sunt dure, având o rezistenţă mecanică bună, dar şi proprietăţi adezive, rezistenţă la umiditate, suprafaţă neutră la pH, rezistenţă foarte ridicată la acizi, leşii, alcool, ulei şi petrol. Tot pe acest calapod când vine vorba de rezistenţă, măştile pentru calorifer rezistă la acetonă, eter, benzol, cloroform, respectiv acid clorhidric concentrat.

A nu se uita faptul că pentru o rezistenţă şi o durabilitate îndelungată este recomandat ca temperatura să nu depăşească 72 grade Celsius.

De ce să comanzi o mască de calorifer?

În primul rând, există o sumedenie de aspecte pe care le-am enumerat şi sunt sigură că odată ce produsele vor fi la tine acasă, te vei convinge singur de calitatea lor. Ȋnsă, eu vreau să nu omit câteva detalii, cum ar fi faptul că, ceea ce vezi în imaginile de pe site, sunt doar modele tehnice de măşti pentru calorifer, urmând ca prin intermediul dorinţei tale, personalul preocupat de construirea şi confecţionarea măştilor să ia totul de la zero pentru tine, ca tu să fii mulţumit de ceea ce primeşti. Amabilitatea şi profesionalismul personalului te va surprinde. 

Un alt motiv pentru care ţi-aş recomanda să achiziţionezi aceste măşti de calorifer este faptul că, în urma comenzii, produsele pe care ţi le doreşti vor fi ajustate şi create în funcţie de nevoile tale, respectiv de criteriile pe care ţi le doreşti a fi împlinite.

De asemenea, după confirmarea plăţii se va trimite în departamentul de proiectare modelul ales de tine, cu dimensiunile corespunzătoare, acest proces durând undeva în jur de 2-3 zile lucrătoare. Mai apoi, după ce totul va fi gata, comanda va ajunge la dumneavoastră în 3-4 zile lucrătoare. 

Alege masca de calorifer potrivită şi bucură-te de un cadru mai frumos şi plin de viaţă! 

Promptitudine, un personal drăguţ şi produse calitative.

Ca să afli preţul pentru fiecare tip de masca, pe site, după ce alegi modelul şi dimensiunea, apasă butonul ca şi cum ai face o comandă şi vei avea afişat preţul total. Uite aici şi pagina lor de Facebook şi un număr de contact 0745.571.561.