Albirea dinţilor este preferată periajului zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentele profesionale costă între 100 şi 700 de euro şi trebuie repetate la şase luni Fumatul, consumul de cafea şi de alimente care conţin coloranţi sau fluorizarea excesivă sunt

Tratamentele profesionale costă între 100 şi 700 de euro şi trebuie repetate la şase luni

Fumatul, consumul de cafea şi de alimente care conţin coloranţi sau fluorizarea excesivă sunt numai câteva dintre cauzele care duc la apariţia petelor pe dinţi. Medicii dentişti spun că acestea sunt accentuate şi de igiena orală precară. Paradoxal, în loc să-şi perieze dinţii mai des, multe persoane preferă să apeleze la tratamentele de albire, pentru care scot din buzunar chiar şi 700 de euro.

Albirea dinţilor este un proces de decolorare a petelor smalţului şi ale dentinei, explică dr. Pelinel-Theodora Ştefan, medic dentist, cabinetul Alcos, Bucureşti. Potrivit acesteia, procesul de albire prinde mai bine în cazul persoanelor cu dinţi naturali pe care există pete galbene sau maro.

Un tratament cu gel, peste 100 de lei

Cea mai ieftină metodă de îndepărtare a petelor de pe dinţi este pasta de dinţi cu efect de albire. Preţul unui tub nu depăşeşte 10 lei. Un alt produs este gelul de albire, folosit de două ori pe zi, timp de 14 zile. Un tratament complet costă peste 100 de lei şi durează patru luni. Există însă şi tratamente făcute în cabinetele stomatologice, la preţuri cuprinse între 100 şi 700 de euro. Acestea conţin agenţi de albire care elimină petele atât de pe suprafaţa dinţilor, cât şi din profunzime.

Procedeele nu sunt indicate tuturor

Metodele de albire a dinţilor sunt contraindicate femeilor însărcinate, copiilor sub 16 ani, persoanelor care au gingii sensibile, carii dentare sau care sunt alergice la agenţii de albire.

Creşterea sensibilităţii dintelui la rece şi iritaţia gingiei sunt principalele efecte secundare ale tratamentului.

Românii schimbă o periuţă de dinţi la doi ani

Statisticile arată că un român foloseşte două, trei tuburi de pastă de dinţi pe an. Periuţa este schimbată abia atunci când se toceşte, de regulă după doi ani. Dentiştii recomandă să se folosească un centimetru de pastă la fiecare periaj, schimbarea periuţei o dată la două luni şi folosirea aţei dentare atunci când situaţia o impune.

Personal, nu aş recomanda albirea dinţilor prea des, deoarece îi demineralizează.
Dr. Pelinel-Theodora Ştefan,
medic dentist

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite