Adevărul Live: Legătura dintre stres, emoţii şi apariţia bolilor

Legătura dintre stres, emoţii şi apariţia bolilor

Stresul cronic poate duce la declanşarea unor boli precum osteoporoza, hipertensiunea arterială, boli ale inimii, obezitate sau depresie deoarece nivelul ridicat de cortizol reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor. Despre legătura dintre stres şi boli vorbim astăzi cu psihoterapeutul Simona Nicolaescu şi medicul Valeriu Gheorghiţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 

Mulţi dintre noi ne începem ziua agitaţi şi setaţi pe bifarea cât mai multor sarcini. Dincolo de dorinţa de a ne atinge obiectivele, stresul provocat poate duce la depresie sau declanşarea bolilor. Pe fond de stres, în organismul uman creşte nivelul de cortizol şi adrenalină, benefice atunci când rămân în parametri normali, însa în condiţiile în care acestea se descarcă atunci când noi suntem la birou, corpul degajă foarte multă energie şi noi nu reuşim să o consumăm. În loc să fie deblocată, energia este pastrată în interior, emplozia ducând la dezechilibre şi multe boli.

Persoanele care suferă de stres cronic sunt expuse riscului de a dezvolta osteoporoză, hipertensiune arterială, boli ale inimii, obezitate sau depresie deoarece nivelul ridicat de cortizol reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.

Despre legătura dintre stres, emoţii şi apariţia bolii vorbim astăzi cu psihoterapeutul Simona Nicolaescu şi medicul Valeriu Gheorghiţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: