În 7 iulie 2020, autoritatea americană de reglementare în domeniul alimentelor şi medicamentelor, FDA, a autorizat comercializarea IQOS, sistemul de încălzire electronică a tutunului al Philip Morris International (PMI), ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Astfel FDA a determinat că emiterea acestei decizii pentru IQOS este adecvată pentru a proteja sănătatea publică.

 Decizia demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de ţigările convenţionale şi o alegere mai bună pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze.

IQOS este primul şi singurul produs electronic cu nicotină căruia i s-a acordat autorizaţie de comercializare în cadrul procesului FDA pentru produs din tutun cu risc modificat.

Această decizie se bazează pe analiza riguroasă a numeroaselor dovezi ştiinţifice pe care PMI le-a prezentat către FDA în decembrie 2016, în cadrul prezentării documentaţiei pentru obţinerea MRTP.

  Care sunt pricipalele diferenţe dintre efectele pe care le au aceste dispositive asupra organismului in comparatie cu efectele fumatului, vorbim de la ora 14.00, cu Dragos Bucurenci - Director de Comunicare Philip Morris Romania si Andrei Ghizdavescu - Manager  relaţii ştiinţifice.