Adevărul despre metodele care previn lăsarea sânilor: cât de eficiente sunt exerciţiile fizice şi duşurile cu apă rece

Adevărul despre metodele care previn lăsarea sânilor: cât de eficiente sunt exerciţiile fizice şi duşurile cu apă rece

Pe măsură ce trec anii, sânii îşi pierd din elasticitate, din fermitate, iar efectele gravitaţiei sunt accelerate de multe ori şi de greşelile făcute de reprezentantele sexului frumos. FOTO Arhivă

În dorinţa de a avea un bust ferm şi frumos cât mai mult timp, femeile sunt dispuse să încerce orice metode care ar putea să prevină lăsarea sânilor. Din păcate, multe dintre acestea nu au efectele dorite, în ciuda efortului depus. Un medic estetician demontează cele mai frecvente mituri despre metodele care ar putea opri gravitaţia să-şi urmeze cursul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe măsură ce trec anii, sânii îşi pierd din elasticitate, din fermitate, iar efectele gravitaţiei sunt accelerate de multe ori şi de greşelile făcute de reprezentantele sexului frumos. Medicul estetician Foued Hamza, cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu, a trecut în revistă metodele despre care femeile cred că pot preveni lăsarea sânilor, fără ca acest lucru să fie real.

Mitul 1: Exerciţiile pentru piept şi flotările ajută la ridicarea sânilor

Exerciţiile fizice regulate şi intense ajută, într-adevăr, la tonifierea muşchilor pectorali, subliniază medicul. Însă niciun exerciţiu nu poate să ajute la ridicarea şi tonifierea sânilor. Sânii sunt formaţi din ţesut gras, iar fermitatea sânilor este direct legată de calitatea pielii şi de mărimea glandei mamare. Femeile se vor confrunta cu deteriorarea acestora pe măsură ce înaintează în vârstă pentru că pielea îşi pierde din elasticitate şi glanda mamară se micşorează, a explicat specialistul pentru Daily Mail.

Mitul 2: Purtarea permanentă a sutienului previne lăsarea sânilor

Medicul demontează şi mitul conform căruia dacă femeile poartă sutien şi în timp ce dorm, acest lucru le va ajuta să-şi păstreze sânii mai fermi. „Purtarea sutienului ajută la obţinerea imediată a formei dorite, dar odată cu îndepărtarea sutienului, sânii revin la poziţia lor naturală. Purtarea sutienului pentru perioada lungi de timp poate chiar să agraveze lăsarea sânilor, mai ales în cazul sutienelor cu sârmă, pentru că strivesc sânul şi îl fac să-şi piardă mai repede capacitatea de a se susţine singur. De aceea, sunt recomandate sutienele fără sârmă, care să  susţină sânii fără a presa tare asupra lor”, explică medicul.

Mitul 3: Duşurile cu apă rece menţin bustul ferm

Medicul estetician afirmă că a întâlnit în rândul multora dintre pacientele sale credinţa că duşurile cu apă rece le va ajuta să prevină lăsarea sânilor, prin contractarea ţesutului, şi că aşa vor avea sâni mai ridicaţi. Duşurile cu apă rece funcţionează ca remediu pentru a creşte elasticitatea pielii, dar nu vor ajuta şi la dobândirea fermităţii sânilor, afirmă specialistul britanic.

Mitul 4: Alergatul poate să prevină lăsarea sânilor

Exerciţiile fizice ne ajută să fim mai sănătoşi, dar femeile ar trebui să poarte sutiene speciale care susţin sânii în timpul efortului fizic, pentru a contracara efectul de lăsare a sânilor.

Mitul 5: Nu poţi face nimic pentru a preveni lăsarea sânilor

Medicul afirmă că femeile pot amâna momentul lăsării sânilor dacă au grijă să respecte câteva reguli care ţin de un stil sănătos de viaţă.Printre acestea, menţinerea unei greutăţi corporale constante de-a lungul vieţii şi evitarea dietelor de tip „yo-yo”, în care slăbesc brusc după care se îngrăşă la loc.

O altă metodă eficientă de menţinere a tonusului pielii este evitarea expunerii la soare sau brozarea la solar. Acesta subliniază că expunerea excesivă la soare sau la surse de radiaţii ultraviolete nu doar că poate genera cancer de piele. În timp, sânii astfel agresaţi se atrofiază, se subţiază şi încep să atârne. Nu în ultimul rând, fumatul grăbeşte lăsarea sânilor. Fumatul afectează circulaţia sângelui şi, pentru că organismul nu este oxigenat eficient, ţesuturile nu mai sunt hrănite corespunzator. Apoi, multe dintre substanţele din ţigări atacă fibrele de colagen şi elastină, ceea ce duce la lăsarea prematură a sânilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările