Adevărul despre mâncărurile interzise. Dr. Mencinicopschi: „Se pot mânca şi cinci ouă pe zi!“

Adevărul despre mâncărurile interzise. Dr. Mencinicopschi: „Se pot mânca şi cinci ouă pe zi!“

Alimentaţia sănătoasă a devenit un subiect intens discutat în zilele noastre, când tot mai multe femei sunt preocupate să scape de kilogramele în plus, folosind diete şi cure de slăbire. Care sunt, de fapt, mâncărurile care fac rău organismului şi favorizează depunerea de grăsimi în corp, ce, cât şi cum trebuie să mâncăm pentru un stil de viaţă sănătos? Totul a fost explicat de doctorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie.

Medicul susţine că teoria potrivit căreia alimentele grase sunt periculoase şi ne pot îmbolnăvi este falsă. De fapt, cele de care trebuie să ne ferim nu sunt grăsimile de origine animală, ci zaharurile şi carbohidraţii, inamicii principali ai obezităţii şi ai apariţiei bolilor cardio-vasculare.
 
Dr. Mencinicopschi: “Nu mâncaţi grăsime. Fals!”

„Majoritatea medicilor spun: „Nu mâncaţi alimente grase cu grăsimi de origine animală pentru că acestea conţin acizi graşi saturaţi şi vă veţi îmbolnăvi de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare”. Este fals! Este o teorie care nu a fost niciodată verificată şi începută de prin anii 1950. Cercetările moderne au arătat că, din contră, ceea ce te îmbolnăveşte sunt zaharurile, carbohidraţii rafinaţi şi nu grăsimile de origine animală saturate, cum este grăsimea din lapte – untul – , cum sunt brânzeturile, slănina, grăsimile din carnea grasă de pasăre, porc, vită. Toate acestea s-au dovedit a fi chiar cardio-protectoare şi cu un efect împotriva apariţiei bolilor cu degenerescenţă, cum sunt Alzheimer sau Parkinson”, explică profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, potrivit Revista Viva!.
Citeşte şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: