Totuşi, vorbim de o şansă. Cine nu joacă nu o are nici măcar pe aceea. Asta au spus toţi cei care au dat lovitura. Iată cele mai mari 10 câştiguri loto din istorie.

10. 648 de milioane de dolari, la Mega Millions

Au fost două bilete câştigătoare la extragerea din 17 decembrie 2013. Unul a fost jucat în Georgia, iar altul în California. Ira Curry, deţinătoarea unuia dintre bilete, a mărturisit că numerele au fost o combinaţie între datele de naştere ale membrilor familiei şi numărul norocos, 7. La rândul său, californianul Steve Tran a achiziţionat mai multe bilete de la magazine diferite pe traseul său de livrator de pizza. Tichetul câştigător a fost cumpărat la miezul nopţii.

9. 656 de milioane de dolari, la Mega Millions

Pe 30 martie 2012 au fost trei bilete câştigătoare, din Maryland, Illinois şi Kansas. Merle şi Patricia Butler au încercat să ţină secret câştigul, dar după trei săptămâni au aflat toţi apropiaţii. Cuplul şi-a cumpărat o maşină nouă şi a început să meargă la meciurile lui St. Louis Cardinals, ceea ce nu făcea în mod obişnuit.

Biletul din Maryland a fost cumpărat de trei prieteni, care şi-au spus "The Three Amigos." Toţi lucrau într-o şcoală din acel stat şi au strâns bani pentru a achiziţiona 60 de tichete. Întrebaţi ce vor face cu banii, ei au spus că îşi vor tatua numerele câştigătoare.

8. 687,8 milioane de dolari, la Powerball

Numerele extrase în data de 27 octombrie 2018 s-au regăsit pe un bilet jucat în Iowa şi pe unul din New York. Jumătate din fondul de premiere a ajuns la Robert Bailey din metropolă, care a anunţat că va reinvesti o mare parte din câştig în bilete de loterie.

Pe de altă parte, Lerynne West, unul dintre cei 830 de locuitori ai satului Redfield (Iowa) a înfiinţat o fundaţie caritabilă. Femeia a povestit că pierduse biletul şi că l-a găsit pe podeaua maşinii surorii sale. Leryne a demisionat de la locul de muncă şi a anunţat că pleacă într-o vacanţă lungă, cu noua sa maşină.

7. 731,1 milioane de dolari, la Powerball

Chiar în acest an, mai precis la extragerea din 20 ianuarie 2021, un bilet cumpărat în Maryland a adus cel mai mare câştig din istoria acestui stat. Cumpărătorii au dorit să rămână anonimi, dar şi-au făcut publică porecla: „The Power Pack”.

6. 758,7 milioane de dolari, la Powerball

La acel moment, a fost cel mai mare câştig acordat unui singur bilet în istoria acestei loterii. Extragerea s-a desfăşurat pe 23 august 2017, iar norocosul a fost Mavis Wanczyk, un american de origine poloneză stabilit în Chicopee (Massachusetts).

5. 768,4 milioane de dolari, la Powerball

Biletul câştigat pe 27 martie 2019 a fost jucat în Wisconsin. Potrivit legilor din acel stat, câştigătorul a avut de ales: să primească 477 de milioane de dolari deodată, sau să ia câştigul întreg, dar eşalonat pe 29 de ani. La acea extragere, alţi nouă jucători au luat între unul şi două milioane de dolari, pentru că au ghicit toate numerele, cu excepţia Powerball.

4. 1,050 miliarde de dolari, la Mega Millions

Un club de loterie din Michigan a cumpărat mai multe bilete pentru extragerea din data de 24 ianuarie 2021. Câştigul a fost confirmat de Kurt D. Panouses, avocatul care reprezintă grupul de jucători norocoşi.

3. 1,058 miliarde de dolari, la Sorteo Extraordinario de Navidad (Loteria spaniolă de Crăciun)

În anul 2012, marele premiu a fost acordat dintr-un fond de premiere de 3,26 miliarde de dolari. Jucătorii au cumpărat bilete cu cinci numere prestabilite.

2. 1,537 miliarde de dolari, la Mega Millions

O femeie din Carolina de Sud, care şi-a păstrat anonimatul, a dat lovitura  la extragerea din 23 octombrie 2018. Ea a revendicat premiul câteva luni mai târziu, cu câteva zile înainte de expirarea termenului legal. Câştigătoarea nu a dorit să primească banii în mai multe rate, optând pentru 878 de milioane într-un singur virament. Potrivit avocatului său, femeia a donat o parte din sumă oamenilor loviţi de uraganul Florence.

1. 1,586 miliarde de dolari, la Powerball

Cel mai mare premiu din istoria jocurilor de loterie a fost câştigat tot în Statele Unite ale Americii, pe 13 ianuarie 2016. Este vorba despre un premiu total, împărţit între trei bilete câştigătoare din California, Florida şi Tennessee. Fiecare jucător a primit 528,8 milioane de dolari.

Cel mai mare premiu la Loto 6/49

Cel mai mare premiu la jocul principal organizat de Loteria Română, Loto 6/49, a fost de aproximativ 13 milioane de dolari, câştigat în anul 2013 de un jucător din Galaţi. Românii pot juca şi la loterii internaţionale online, accesate de pe platformele agenţiilor de pariuri. Puteţi găsi topul de anul acesta pe PariuriX.com, pentru a vedea ce operator are oferta mai bună.