A renunţat la facultate ca să-şi urmeze visul şi a ajuns cea mai tânără femeie miliardar din lume

A renunţat la facultate ca să-şi urmeze visul şi a ajuns cea mai tânără femeie miliardar din lume

Elizabeth a renunţat la facultate pe când avea 19 ani şi şi-a urmat visul. FOTO elitedaily.com

Gândirea tradiţională ne spune că terminarea facultăţii este primul pas în a ne construi o carieră de succes. Totuşi, există persoane care au facut averi impresionante lăsând facultatea în urmă şi urmându-şi visul. Este şi cazul lui Elizabeth Holmes, în vârstă de 30 de ani, care a devenit prima femeie miliardar din lume după ce a renunţat la facultate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câţiva dintre cei mai de succes oameni din lume nu au terminat facultatea. Două exemple sunt Bill Gates, fondatorul Microsoft, şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care au fost studenţi la Universitatea Harvard, dar au renunţat la studii înainte să o absolvească. Un exemplu este şi Steve Jobs, creatorul imperiului Apple, acesta renunţând, de asemenea, la studiile universitare.
 
Elizabeth Holmes este un alt nume care a făcut istorie după ce a renunţat la facultate, potrivit elitedaily.com. Avea doar 19 ani şi era boboacă la Universitatea Stanford în anul 2003, când a decis să renunţe la facultate şi să pună bazele propriei sale companii, Theranos. Scopul său a fost să revoluţioneze serviciile medicale.
 
Channing Robertson, profesorul de inginerie chimică al tinerei, s-a temut, atunci când a aflat ce planuri avea aceasta. S-a temut că abandonarea studiilor nu este cea mai bună idee, însă determinarea tinerei l-a convins pe Robertson să îi dea binecuvântarea sa. Întrebată de profesor de ce vrea să îşi asume acest risc, Holmes a spus că vrea să creeze o nouă tehnologie menită să ajute oamenii indiferent de etnie, vârstă sau gen.
 
Ambiţioasă, Holmes şi-a dorit să găsească o cale prin care să uşureze realizarea testelor de sânge – ura acele şi îşi dorea să facă analizele mai simple, ieftine şi accesibile oamenilor. Timp de zece ani, aceasta a lucrat la o tehnologie care să presupună doar o înţepătură lipsită de durere în deget şi a reuşit să creeze un astfel de program. 
 
 

Elizabeth Holmes, „femeia în negru” din industria sănătăţii: la doar 30 de ani, a făcut miliarde de dolari

Febra monitorizării a tot ceea ce se întâmplă în organismul uman a cuprins Silicon Valley. Entuziaştii poartă câte două, trei brăţări prin care îşi monitorizează tensiunea 24 de ore pe zi. Folosesc senzori care le spun câţi paşi au făcut  şi cred cu tărie că „doza” zilnică recomandată este de 10.000 de paşi. Cam vreo 5 mile.

Analizele făcute de compania americancei necesită cantităţi foarte mici de sânge prelevat de la pacienţi. Mai mult de atât, acestea vor putea fi realizate acum direct în farmacii. Holmes a încheiat de curând un parteneriat cu Walgreen, cel mai mare lanţ de farmacii din Statele Unite. În cele 8.500 de unităţi ale retailerului au fost instalate centrele Theranos Wellnes, unde se preiau probe. Procedura este simplă: pacientului i se pune pe deget o bandă călduţă şi este înţepat uşor cu un ac foarte subţire. Cu ajutorul picăturii de sânge obţinute, se pot efectua până la 200 de tipuri de teste de sânge, rezultatele acestora fiind trimise pe mail pacientului în decurs de 24 de ore.
 
Unii oameni sunt atât de speriaţi de ace şi sânge, încât evită să îşi facă analize care, în unele cazuri, le-ar putea salva viaţa. Tehnologia creată de fosta studentă la Standford elimină acea teamă şi uşurează experienţa oamenilor speriaţi de analize. În plus, programul tinerei poate oferi informaţii multiple şi foarte precise despre sănătatea unui pacient în aproximativ patru ore, pe când rezultatele testelor de sânge actuale pot dura şi săptămâni întregi.
 
Compania fondată de Elizabeth Holmes, Theranos, valorează, în prezent, 9 miliarde de dolari. Aceasta deţine jumătate din acţiuni, a căror valoare este estimată la 4.5 miliarde de dolari, sumă care o face pe Elizabeth cea mai tânără femeie miliardar într-un top recent Forbes.
 
„Eşti de succes dacă reuşeşti să faci o schimbare pozitivă în vieţile oamenilor. Scopul nostru este să le oferim oamenilor dreptul şi posiblitatea de a face analize oricând vor şi oricând au nevoie. Dacă reuşim să facem asta, atunci vom avea succes”, a mărturisit Elizabeth.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: