A murit cea mai bătrână broască ţestoasă din Africa. Avea 344 de ani

A murit cea mai bătrână broască ţestoasă din Africa. Avea 344 de ani

Alagba FOTO AFP

Cea mai bătrână broască ţestoasă din Africa a murit la vârsta de 344 de ani, la palatul regelui tradiţional din oraşul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi.

Alagba, o broască ţestoasă imensă care era considerată cea mai bătrână din Africa, a murit la vârsta de 344 de ani, la palatul regelui tradiţional din oraşul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi, a informat Toyin Ajamu, secretarul său privat, scrie Agerpres. 
 
Alagba, nume care înseamnă „bătrânul“ în limba yoruba, era un exemplar masculin de broască ţestoasă uriaşă, care a murit joi, 3 octombrie, după o scurtă suferinţă, a declarat Toyin Ajamu, citat de EFE şi de agenţia NAN.
 
„Alagba a trăit în pace timp de mai multe secole la palat. Broasca ţestoasă a fost în trecut gazda a numeroşi monarhi în Ogbomoso. Avea doi membri ai personalului palatului care îi erau dedicaţi, îi asigurau hrană, asistenţă medicală şi alte lucruri necesare pentru a se asigura că beneficia de cel mai bun tratament“, a precizat secretarul privat.
 
Broasca ţestoasă aparţinea unei specii recunoscute pentru longevitate, Alagba devenind populară după ce actualalul „soun“ (titlu monarhic) „şi-a folosit resursele personale pentru a-i asigura un trai bun“.
 
„În fiecare zi, la Alagba veneau turişti din diferite părţi ale lumii“, a mai spus Ajamu adăugând că atât palatul cât şi sectorul turistic „deplâng moartea lui Alagba“.
 
Secretarul a anunţat că există intenţia ca trupul ţestoasei să fie conservat astfel încât turiştii să se bucure în continuare de prezenţa sa, notează sursele citate.
 
FOTO Arhivă Pixabay

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările