A fost inventat microcipul care monitorizează nivelul de alcool şi droguri din organism

A fost inventat microcipul care monitorizează
nivelul de alcool şi droguri din organism

A fost inventat microcipul care monitorizează nivelul de alcool şi droguri din organism

Oamenii de stiinţă americani au inventat un microcip care poate monitoriza nivelul de alcool şi droguri din organism în timp real.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dezvoltat de inginerii de la Facultatea de Inginerie Jacobs de la Universitatea din San Diego, microcipul care poate monitoriza nivelul de alcool şi droguri din organism se doreşte a fi foloist de către pacienţii care au dezvoltat dependenţe de alcool şi droguri, scrie The Independent.

În prezent, detectoarele de alcool şi analizele de sânge sunt cele mai comune metode de monitorizare a nivelului de alcool din sânge, dar ambele necesită cooperarea pacienţilor şi expertiza unui profesionist.

Ca atare, această invenţie s-ar putea dovedi de nepreţuit pentru cei aflaţi în recuperare.

„Am arătat că acest cip poate funcţiona în cazul dependenţei de alcool şi droguri, dar urmărim dezvoltarea unor modele care pot detecta diferite ale substanţe periculoase“, a declarat pentru Forbes Drew Hall, coordonatorul proiectului.

Cum funcţionează

Microchipul este proiectat să fie implantat sub piele în fluidul dintre celule. Odată ce este introdus, biosenzorul - care este acoperit într-o enzimă care reacţionează la substanţe ca alcoolul - poate transmite informaţii către un senzor din afara corpului, cum ar fi un ceas digital.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările