A aflat, în ultima clipă, că nu îi e permis AVORTUL, deşi sarcina a rezultat în urma unui VIOL

Avortul unei femei, în vârstă de 32 de ani, care fusese violată a fost oprit, în ultimul moment, într-un spital din Buenos Aires, în urma deciziei unui judecător, anunţă Centrul de Informare Judiciară, citat de AFP.

"Nu este corect să reparăm oroarea suferită de una dintre victime făcând o altă victimă", a scris judecătoarea Miriam Rustan de Estrada cu privire la cazul femeii care a fost violată şi obligată să se prostitueze.

Viceprimarul capitalei argentiniene, Maria Eugenia Vidal, a anunţat, în cursul unei conferinţe de presă, că primăria oraşului Buenos Aires va contesta această decizie judecătoarească cu scopul de a respecta hotărârea Curţii Supreme din Argentina, care autorizase avortul în martie.

"În aceste cazuri, medicii nu vor mai trebui să ceară o autorizaţie prin lege: va fi suficientă o declaraţie a victimei sau a avocatului său în care să se sublinieze faptul că a rămas însărcinată în urma violului", a precizat Curtea Supremă în decizia luată în unanimitate de către cei şapte judecători.

"Spune DA vieţii!", acesta a fost îndemnul care a animat manifestanţii din faţa spitalului din Buenos Aires.

În Argentina sunt efectuate aproximativ 700.000 de avorturi clandestine în fiecare an, potrivit organizaţiilor nonguvernamentale de profil din ţară. Minsterul Sănătăţii a oferit, de asemenea, cifra de 470.000 de avorturi, numai în anul 2009.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: