Şerveţele demachiante: soluţie rapidă sau iluzie pe termen scurt?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cele care chiar nu mai pot oferi câteva minute ritualului de demachiere dinainte de culcare, şerveţelele demachiante sunt un dar preţios. Dar nu cumva este această soluţie rapidă prea bună ca să fie adevărată?

Dermatologii Maryann Mikhail şi Craig Kraffert au testat efectele şerveţelelor demachiante, pentru a verifica ştiinţific ce fac aceste instrumente ale frumuseţii. Sunt în stare să cureţe tenul în profunzime, aşa cum promit? Sau este cazul să renunţăm la ele, în favoarea unui gel de curăţare?

Se pare că şerveţelele demachiante nu au puterea de a curăţa pielea în totalitate, aşa că mereu vor rămâne reziduuri cosmetice. Ingredientele conţinute de acestea sunt, în mare parte, aceleaşi pe care le au şi gelurile de curăţare: agent tensioactiv, care dizolvă machiajul, dar şi emulgatori care curăţă machiajul şi stratul de piele moartă.

Diferenţa constă în lipsa apei, care nu trebuie folosită în cazul lor. Din acest motiv, resturi de machiaj vor rămâne în porii feţei. Pe lângă aceste fapte, şerveţelele demachiante pot irita faţa, tocmai din cauza resturilor de machiaj care rămân sub piele.

„Sunt convenabile pentru că sunt rapide, dar nu reprezintă soluţia optimă pentru sănătatea pielii”, a spus Kraffert, potrivit „Huffington Post”. 

De altfel, şerveţelele demachiante au nevoie de anumiţi conservanţi pentru un termen de valabilitate cât mai lung, drept urmare, pielea va fi supusă unui concentrat de chimicale, precum formaldehidă, şi a unor alergeni comuni.

Specialistul Mikhail sfătuieşte mai ales persoanele care suferă de eczeme sau rozacee să folosească alte tipuri de demachiante pentru pielea lor. Dar dacă le folosesc în continuare, ar fi bine să urmărească şi alţi paşi.

  • Clăteşte faţa după ce te-ai demachiat cu şerveţelul, pentru a elimina toate substanţele care pot duce la iritaţii sau uscarea pielii.
  • Nu folosi şerveţelele în jurul ochilor şi nici în jurul buzelor, pentru că în zonele acestea, pielea este mult mai sensibilă.
  • Dacă ai piele uscată sau mixtă, foloseşte o cremă hidratantă după ce te-ai demachiat.
  • Verifică ingredientele. Ai grijă la chimicalele care conţin formaldehidă pe post de conservant. Mai degrabă foloseşte-le pe cele care conţin phenoxyethanol. Nu este o opţiune sănătoasă, dar este mai puţin rea decât prima pentru piele.
  • Stai departe de şerveţelele cu arome, pentru că acestea pot avea ca efect alte iritaţii. 

Citeşte şi:

Ora perfectă pentru demachiare

Şase sfaturi ca să previi ridurile

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite