Întrebuinţări la care nu v-aţi fi gândit pentru soluţia de curăţat geamuri

Întrebuinţări la care nu
v-aţi fi gândit pentru soluţia de curăţat geamuri

Curaţare geamuri

Prezentă în fiecare casă, soluţia de curăţat geamuri poate fi folosită pe multe alte suprafeţe. În funcţie de ingredientele conţinute, aceasta poate fi utilizată pe podea, covor sau pentru a reda strălucirea bijuteriilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştiaţi că prima soluţie profesionistă de curăţat geamuri a fost inventată acum aproape 90 ani? Iniţial depozitată în recipiente de metal, iar mai apoi în unele de plastic, soluţia a căpătat repede popularitate. Deşi este concepută îentru curăţarea gemurilor, soluţia mai poate fi utilizată pe multe alte suprafeţe.

  1. Curăţarea bijuteriilor

Aveţi bijuterii de argint care şi-au pierdut strălucirea de la început? Nu trebuie să renunţaţi la ele. Pot fi salvate cu soluţia de geamuri. Pulverizaţi produsul pe o cârpă moale şi ştergeţi bijuteriile. E important, însă, ca la scurt timp să le clătiţi cu apă, recomandă specialiştii Asevi.

  1. Îndepărtarea grăsimii încrustate

Grăsimea întărită e una dintre cele mai frecvente probleme când vine vorba despre curăţenia în bucătărie. Atunci când nu aveţi la îndemână o soluţie specială pentru degresat, să ştiţi că soluţia pentru geamuri poate ajuta. Datorită proprietăţilor caustice, utilizarea ei va fi eficientă. După curăţare, asiguraţi-vă că eliminaţi complet produsul de pe vase sau electrocasnice.

  1. Lustruirea podelelor

Excelentă pentru a face să strălucească podelele de marmură sau cele de granit, soluţia de geamuri poate fi folosită la fel ca orice alt produs de curăţare pardoseli. Diluaţi o cantitate mică în apă şi bucuraţi-va de luciul perfect. Atenţie însă: nu încercaţi să curăţaţi podelele de lemn cu produse care conţin amoniac.

  1. Curăţarea eficientă a faianţei

După ce utilizaţi o soluţie detartrantă pentru a îndepărta depunerile de calcar, pulverizaţi produsul de curăţare a geamurilor şi veţi fi surprinşi de strălucirea redată faianţei dumneavoastră.

  1. Ţinerea la distanţă a insectelor

Da, aţi citit bine. Fără să vă mai confruntaţi cu mirosul puternic al insecticidelor tradiţionale, puteţi utiliza de acum soluţia de curăţat geamuri. Aveţi grijă, însă, ca aceasta să conţină amoniac. Doar aşa va fi eficientă. Pulverizaţi soluţia direct pe insecte sau pe ramele uşilor şi ale ferestrelor, recomandă specialiştii Asevi.

  1. Ȋnlăturarea petelor de pe covoare

Amestecaţi jumătate de cantitate soluţie de geamuri şi jumătate apă călduţă. Înmuiaţi o cârpă curată în compoziţia rezultată şi cu mişcări de tamponare aplicaţi pe pată, fără a freca. Continuaţi procesul până ce pata s-a dus. Nu utilizaţi amestecul pe covoare din lână.

  1. Curăţarea căzii şi a vasului de toaletă

Obiectele sanitare au mereu nevoie să fie curăţate de bacterii şi să strălucească. Soluţia de geamuri poate fi pulverizată atât în vasul de toaletă, cât şi pe suprafaţa căzii, lăsată să acţioneze câteva minute iar apoi ştearsă şi clătită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: