În mijlocul unei familii de plastic: femeia care trăieşte cu două manechine de 14 ani

În mijlocul unei familii de plastic: femeia care trăieşte cu două manechine de 14 ani

Suzanne Heintz şi Chauncey, soţul ei de plastic FOTO Suzanne Heintz/Life Once Removed

Este uşor de crezut că femeia care locuieşte cu două manechine de plastic de 14 ani nu este în deplinătatea facultăţilor mintale. Contrar aparenţelor, Suzanne Heintz arată, vorbeşte şi trăieşte ca un om obişnuit. Cât de obişnuit poate fi un artist, adică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suzanne este art director la Starz Entertainment Group, în Englewood, Colorado. Fiecare zi din ultimii 14 ani, aceasta a plecat de la muncă acasă, unde o aştepta familia sa – soţul său sintetic, Chauncey şi fiica sa, veşnica adolescentă Mary Margaret. 
 
De-a lungul celor 14 ani, Suzanne a parcurs 16.000 de kilometri prin America şi alte ţări din lume, unde a capturat momente fericite cu membrii de plastic ai familiei sale, ca parte a proiectului său „Life Once Removed”, potrivit odditycentral.com. 
 
Înainte ca manechinele să devină parte din viaţa ei, Suzanne era întrebată aproape zilnic clasicele „Când te măriţi?”, în special de către mama sa. „Nimeni nu este perfect”, i-a spus mama ei acum 15 ani. „Dacă vrei să te măriţi, va trebui să alegi pe cineva”, a continuat aceasta. „Mamă, nu este ca şi cum pot să mă duc să-mi cumpăr o familie”, i-a răspuns fiica ce avea să se contrazică curând. 
 
 
 
În acea noapte, a ieşit la o plimbare, când a trecut pe lângă un outlet, în vitrina căruia erau expuse cele două manechine. Atunci a realizat că, de fapt, poate să-şi cumpere o familie. Aşa a început romanţa cu soţul său, Chauncey. 
 
În loc să opteze pentru varianta reală, artista a preferat să se pozeze în diverse ipostaze cu manechinele. „Sunt manechine, sunt goale pe dinăuntru. Facem împreună toate lucrurile astea familiale şi capturăm toate momentele tip Kodak”, spune ea. 
 
O simplă privire aruncată peste imaginile create de Suzanne şi se poate observa că femeia râde mereu şi pare să se simtă cu adevărat bine în sânul familiei sale cumpărate. Pare să se bucure de aventura creată, în ciuda aparenţelor şi a imaginii de „femeie nebună” pe care a atras-o de-a lungul anilor. Indiferent de cât de nebunesc poate părea în faţa celorlalţi, Suzanne se ţine de actul ei de rebeliune, în încercarea de a spune lumii ceea ce crede despre obiceiurile şi constrângerile sociale, potrivit cărora o femeie trebuie să fie căsătorită ca să fie fericită. „Dacă trec prin viaţa asta fără să mă mărit sau fără să fac copii, tot ce ratez este un album foto. Dar nu asta este ideea. Oamenii trec pe lângă mine când fac pozele şi mă întreabă mereu de ce fac asta, dar, într-un final, prind ideea”, spune ea. 
 
 
 
Dar care este ideea? De fapt, mesajul pe care Suzanne vrea să-l transmită este mult mai profund: vrea să le reamintească oamenilor că există mai multe ţeluri în viaţă, nu doar visul american. Nimeni nu trebuie să ducă o existenţă dictată de societate sau de prejudecăţi. 
 
„Sunt o femeie în toată firea care se joacă de-a familia. Dar o fac pentru un motiv. Şi nu pentru că am nevoie de un tratament. Am dreptul să decid cum va arăta viaţa mea. Fiecare dintre noi are acest drept. Femeile nu au avut niciodată în istorie atât de multe oportunităţi pe câte au astăzi. Dar primim tot felul de mesaje mixte, nu încetăm să ne comparăm vieţile cu alte altora. Pot să fiu fericită şi fără lucrurile de care oamenii cred că depinde starea de bine”, explică Suzanne. 
 
 
 
Realizarea fotografiilor nu este chiar o sarcină uşoară. „Cine crede că este uşor să greu să pleci în vacanţă cu familia, să încerce o vacanţă cu nişte manechine dezbrăcate. Este un soi de tortură, dar asta am ales să fac. Arta nu trebuie să fie uşoară. Este ceea ce separă munca mea de nişte poze făcute în faţa turnului Eiffel. Arta trebuie să fie grea, de aceea îţi şi captează atenţia”, spune artista. În general, în timpul unei şedinţe foto, Suzanne face între 300 şi 500 de cadre, lucru care poate dura ore întregi. 
 
 
 
În ceea ce priveşte reacţiile provocate de proiectul său, le-a auzit pe toate, mai ales când trebuie să implice şi publicul. „Am nevoie şi de alţi oameni în fotografii, pentru a crea contextul, dar şi povestea, aşa că invit oamenii să-mi pună toate întrebările pe care le au. Sunt şocaţi sau încântaţi, iar alţii nu se pot opri din râs. Alţii sunt atât de îngroziţi că pur şi simplu pleacă de lângă mine fără să-mi mai spună ceva”, povesteşte artista. 
 
 
 
Pentru cine se întreabă de viaţa amoroasă a lui Suzanne, nu are nimic ieşit din comun. „Am avut prieteni toată viaţa, dar niciodată nu am simţit că mariajul este ceea ce vreau, nici măcar în relaţia care a durat şapte ani”, a spus ea. Plănuieşte, însă, să-şi reînnoiască jurămintele cu Chauncey în iunie. Momentan, se ocupă de planificarea evenimentului, pentru că vrea ceva grandios: formaţie live, mâncare, invitaţi şi preot. Jumătate din invitaţi sunt din plastic, desigur, din familia mirelui. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările