În ce fel afectează cafeaua pielea

În ce fel afectează cafeaua pielea

Cafeaua cu lapte provoacă acnee.

Aspectul pielii spune multe despre starea noastră de sănătate. Orice modificare a culorii, petele, aluniţele care apar, toate pot anunţa o problemă de sănătate, care pot fi provocate de alimentaţia zilnică, băuturi, stilul de viaţă. Ştiai că una dintre băuturile care afectează sănătatea pielii este cafeaua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată în ce fel poate afecta cafeaua starea de sănătate a pielii:

Deshidratarea

Nu este o noutate faptul că cafeaua provoacă deshidratarea, dar cum ne afectează pielea? Pielea deshidratată provoacă inflamaţii, crescând riscul de roşeaţă la nivelul feţei şi de scădere a producţiei de colagen, lucru care cauzează accelerarea procesului de îmbătrânire. Fără apă suficientă pentru a elimina toxinele din cafea, ele se pot acumula la nivelul tegumentului facial, care duc la acnee. 

Pete pe piele

Cafeaua şi ceaiul conţin taninuri, toxine eliberate de cofeină. Băuturile care conţin cofeină deţin şi un număr de taninuri, toxine care ajung direct în ficat. Dacă ficatul nu le poate elimina, atunci creşte riscul de apariţie de pete pe piele (provocate de funcţia hepatică). 

Află cum îţi afectează cafeaua pielea pe clickpentrufemei.ro. 

 

Consumul de cafea rece creşte libidoul

Ce avantaje are cafeaua

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările