Îmblânzirea fierului

Piesele din fier forjat, realizate în linii cât mai simple sau împodobite cu ornamente dintre cele mai sofisticate, sunt foarte rezistente în timp. În funcţie de combinaţiile pe care le faci cu ajutorul lui, fierul forjat poate schimba atmosfera din casa şi din grădina ta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indiferent că vorbim de o casă cu un aer romantic sau de una modernă prin definiţie, obiectele din fier forjat se pot încadra perfect în ambient dacă sunt alese cu grijă. În linii cât mai simple sau ornamentate cu motive florale sofisticate, piesele din fier forjat pot da căminului tău note de eleganţă, dar şi accente de preţiozitate.

Vopsit sau nu, în combinaţie cu lemnul sau cu sticla, piesele din fier lasă impresia de spaţiu deschis, aerisit, şi pot fi o alegere mai mult decât potrivită atunci când vrei o casă altfel. Iar „altfel" poate să însemne: un cămin cu decor romantic, în stil mediteraneean sau modern de la un colţ la altul.

Combinaţii diverse

Dacă alegi prima variantă, pune-ţi în dormitor un pat cu tăblie realizată cu modele din fier forjat, cu un baldachin tot din fier forjat, şi foloseşte aşternuturi cu print floral. Piesele din cameră - mese de cafea sau sfeşnice cu aspect dur - pot fi „îmblânzite" cu materiale textile calde, în culori naturale.

Dacă optezi pentru stilul mediteraneean, mixează fotoliile, balansoarele sau chiar canapelele din fier forjat cu piese realizate din împletituri din răchită. Pentru relaxare totală, vopseşte piesele din fier în nuanţe de alb sau azuriu şi alege perne decorative în culori marine. În cazul unui interior modern, fierul reapare sub forma unor piese de mobilier cu geometrii foarte simple. Vopsit în nuanţe tari - vedetele sezonului - fierul forjat din acest decor te umple de energie mai mult decât ai putea crede.

Marele avantaj al fierului forjat - e un material foarte rezistent. Rezistenţa îl recomandă şi pentru decorarea spaţiilor exterioare: dat cu un strat subţire de vopsea, acesta face faţă schimbărilor de vreme şi nu trebuie mutat din grădină de fiecare dată când plouă. 

citeste totul despre: