8 tehnici pentru a-ţi face prieteni noi şi a socializa cu uşurinţă la petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
8 tehnici psihologice prin care poţi socializa mai uşor la petreceri. FOTO eventshigh.com
8 tehnici psihologice prin care poţi socializa mai uşor la petreceri. FOTO eventshigh.com

Dacă urmează să petreci Revelionul în grupri din care fac parte şi oameni noi, învaţă câteva reguli ale socializării care te vor ajuta să fii un magnet pentru cei din jur.

Multe persoane au ajuns să nu se mai simtă confortabil la petreceri sau întâlniri cu prietenii, alegând să interacţioneze pe reţelele sociale şi uitând de importanţa relaţiilor reale, scrie BrightSide.me. Pentru a reuşi să atragi oamenii în jurul tău, psihologii recomandă câteva tehnici de socializare:

Nu face presupuneri

Adesea credem că nu suntem suficient de drăguţi sau amuzanţi pentru cei din jur. Vestea bună este că totul se întâmplă în mintea noastră. Oamenii sunt mai receptivi decât ne putem imagina.

Nu te teme de interacţiune

Întâlnirea cu oameni noi poate fi adesea o experienţă terifiantă. Cu cât încerci mai mult să fii amuzant, cu atât mai puţin vei fi. În concluzie, înceacă să fii autentic.

Începe cu un pas mic

Dacă nu ai încredere suficientă pentru a iniţia o conversaţie cu persoane necunoscute, începe cu paşi mici: intră în vorbă cu noul coleg la locul de muncă, pentru a-ţi exersa abilităţile sociale. La următoarea petrecere, fă-ţi curaj şi intră în vorbă.

Ieşi din colţul tău

Nu mai sta ascuns pe canapea din colţul cel mai întunecat. Intră în discuţii, vino cu idei şi gume noi. Alătură-te cursurilor, atelierelor, grupurilor şi activităţilor care te interesează şi unde poţi găsi oameni interesanţi.

Evită preconcepţiile

Uneori este posibil să aveţi preconcepţii despre necunoscuţi. Cu toate acestea, oamenii care par să nu aibă prea multe lucruri în comun cu tine la început, se pot dovedi a fi cei mai interesanţi. Dă-le o şansă.

Arată-ţi interesul pentru oamenii din jur

Învaţă să şi asculţi înainte de a vorbi – oamenii din jurul tău doresc să primească atenţie şi să fie auziţi la fel de mult ca tine. Arată-ţi interesul pentru ceea ce au de spus.

Păstrează legătura cu noii prieteni

Uneori este dificil să păstrezi legătura cu persoanele noi pe care le-ai cunoscut la ultima petrecere. Cu toate acestea, este singura modalitate de a menţine o prietenie. Folosiţi-vă de internet, telefon şi alte mijloace pentru a păstra legătura cu aceştia.

Fii un prieten bun

Ajută şi sprijină-ţi prietenii, arată-le că se pot baza pe tine.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite