8 semne că ai o personalitate puternică de care anumiţi oameni sunt intimidaţi

8 semne că ai o personalitate puternică de care anumiţi oameni sunt intimidaţi

Oamenii cu personalităţi puternici au toate motivele să se bucure de acest lucru şi să nu aplece urechea la gurile rele FOTO 123RF

Atunci când oamenii întâlnesc pe cineva cu o personalitate puternică, ei nu înţeleg cu ce fel de persoană au de a face. Unii cred că eşti dominator, alţii consideră că eşti aspru, dar aceste cuvinte nu-ţi reflectă deloc personalitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii puternici nu trebuie să câştige întotdeauna, ci nu-şi doresc să-i lase pe alţii să-i calce în picioare. Sigur, unii s-ar putea teme de tine, dar asta pentru că ei nu înţeleg cum poţi fi atât de confortabil în pielea ta încât să nu ai nevoie de validarea altora. 
 
Oamenii puternici sunt, de fapt, nişte pisicuţe pe interior, dar primesc feedback negativ din partea persoanelor cu personalităţi dominatoare. Iată opt semne că ai o personalitate puternică, care îi poate speria pe cei din jurul tău, potrivit LifeHack:
 

1. Nu îţi găseşti scuze

 
Dacă ai o personalitate puternică, nu-ţi place când oamenii pierd timpul plângându-se în legătură cu lucrurile pe care nu le pot face. Preferi să te concentrezi asupra a ceea ce poţi face şi cum poţi depăşi obstacolele pentru a face mai mult. S-ar putea să existe mai multe motive pentru care nu poţi face ceva, dar sunt şi mai multe motive pentru care poţi.
 

2. Eşti atent la persoanele pe care le accepţi în viaţa ta

 
Ca persoană puternică, nu te bazezi pe alţi oameni să-ţi spună cine eşti, ce eşti sau ce poţi face. Recunoşti că unii oameni au nevoie să facă asta pentru a se simţi mai bine şi că anumiţi oameni trebuie să audă lucrurile acelea pentru a se simţi compleţi. Chiar dacă nu ştii încă cine eşti, ştii că nu ai nevoie de un partener, un şef, un prieten sau un membru al familiei care să-ţi spună de ce eşti capabil. Poţi afla asta pe cont propriu.
 

3. Urăşti conversaţiile neînsemnate

 
Discuţiile nesemnificative sunt teribile. Dacă ai o personalitate puternică, ai şi multe idei. Nu vrei să pierzi vremea vorbind despre oameni, când ai putea să schimbi lumea.
 

4. Nu poţi suporta lipsa de sensibilitate, idioţenia sau ignoranţa

 
Personalităţile dominante provin din lipsa de influenţă sau de cunoaştere, în timp ce personalităţile puternice sunt rezultatul faptului că eşti atent şi bine informat. Deoarece ai investit timp şi efort pentru a-ţi folosi creierul în scopuri nobile, urăşti când oamenii judecă imediat lucrurile despre care nu ştiu nimic. Aceasta este probabil cea mai bună calitate a ta, dar nu pentru că îţi poţi folosi cunoştinţele pentru a influenţa oamenii, ci pentru că te poţi folosi de ele pentru a încuraja oamenii să gândească înainte să vorbească.
 

5. Ştii să asculţi

 
Oamenii cu personalităţi puternice ştiu să-i asculte pe ceilalţi. Ai putea crede că oamenii apreciază să fie ascultaţi şi încurajaţi, dar, în realitate, cei care nu sunt obişnuiţi cu acest lucru ar putea fi de-a dreptul speriaţi.
 

6. Nu ai nevoie de atenţie

 
Cei mai mulţi oameni pe care îi întâlneşti ar putea crede că râvneşti atenţie, dar nu este adevărat. Doar că personalitatea ta atrage oamenii către tine. Faptul că socializezi foarte mult nu este pentru că îţi doreşti să faci asta, ci pentru că oamenii au nevoie de persoane ca tine în jurul lor. În ciuda acestei percepţii, ai nevoie de timp să-ţi încarci bateriile. Să nu-ţi fie frică să iei o pauză. Este la fel de important să ai grijă de tine, precum este important să ai grijă de ceilalţi.
 

7. Eşti neînfricat

 
Ei bine, acest lucru nu este adevărat. Există, cu siguranţă, un lucru de care te temi. Diferenţa dintre tine şi alţi oameni este că nu laşi această teamă să-ţi dicteze felul în care îţi trăieşti viaţa.
 

8. Priveşti nesiguranţele ca pe oportunităţi

 
Pentru tine, nesiguranţa reprezintă o oportunitate pentru a deveni mai bun. Ştii că nu eşti perfect, dar dacă nu încerci să înveţi şi să evoluezi, în ciuda riscului de a părea fraier, atunci nu trăieşti, doar exişti. Se spune că toţi oamenii sunt nesiguri şi cel mai probabil este adevărat. Dar această nesiguranţă nu trebuie să te oprească din a-ţi trăi viaţa. 
 
Unii oameni cred că este dificil să ai prin preajmă indivizi cu personalităţi puternice. De fapt, pentru ceilalţi este dificil să te aibă aproape pentru că îi provoci să fie cea mai bună versiune a lor. Dacă asta înseamnă dificil, atunci ştii deja că este mai bine să rămâi aşa cum eşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: