8 metode pentru a ghici intenţiile cuiva, dezvăluite de un fost agent FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 23 de ani de activitate în FBI, un fost agent vorbeşte despre semnele care pot dezvălui ceea ce gândeşte sau simte o persoană. Acesta pune accentual pe limbajul nonverbal şi identificarea valorilor.

Capacitatea de a înţelege intenţiile celorlaţi poate fi o modalitate simplă de a vă ajuta să comunicaţi cu cei din jur într-un mod eficient, scrie BrightSide.me. „Nu trebuie să fii un detectiv de primă clasă pentru a înţelege ce se întâmplă în capul cuiva. Tot ce trebuie să ştii este unde să cauţi“, spune LaRae Quy, agent FBI cu o experineţă de peste 23 de ani. Acesta a explicat semnele care pot dezvălui ceea ce gândeşte sau simte o persoană:

Limbajul nonverbal

Există o sumedenie de gesturi care pot vorbi de la sine cu privire la gândurile oamenilor. De exemplu, se pot uita în podea în timpul unei conversaţii, îşi pot încrucişa braţele, pot tuşi, se pot scărpina în cap sau se pot balansa de pe un picior pe altul. Comportamentul unei persoane poate trăda sentimentele de furie, nelinişte sau imaturitate.

Lipsa sincronizării limbajului cu gesturile

Acordaţi atenţie diferenţelor dintre comportamentul, cuvintele şi gesturile unei persoane. De exemplu, aţi observat că unele persoane au obiceiul de a-şi drege vocea de mai multe ori când sunt nervoase? Ar putea fi un semn de nelinişte cauzat de încercarea de a ascunde ceva.

Acordă atenţie gesturilor

Un simplu gest poate avea o semnificaţie ascunsă, mai ales atunci când este repetat. De exemplu, o persoană care tuşeşte, se scarpină în cap sau îşi încrucişează picioarele în mod repetat şi cu o oarecare nervozitate, ar putea ascunde ceva.

Eexpresia feţei

Dacă observaţi că cineva acţionează oarecum neobişnuit, urmăreşte cum interacţionează cu celelalte persoane, ce spune expresia facială sau poziţia şi limbajul corpului lor. Uită-te la ochii persoanei respective, dacă pupilele sunt dilatate, atunci merită să-i acorzi încredere. Acest lucru este valabil numai dacă te priveşte în ochi. Dacă se uită în lateral, iar zâmbetul este artificial, s-ar putea să nu fie o persoană de încredere.

Neuronii oglindă

Neuronii oglindă localizaţi în creier reflectă starea minţii noastre. Când ne încruntăm, involuntar arătăm un sentiment de nemulţumire. Când privim o persoană de care ne place, creierul transmite acest mesaj muşchilor, care se relaxează.  

Vocea puternică

O persoană sigură pe ea, de regulă, are o voce puternică (a nu confunda cu o voce tare). Adesea, liderul unui grup este o personalitate slabă care depinde în mare măsură de ceilalţi. Cu această metodă reuşiţi să înţelegeţi cine este membrul influent al unui grup.

Mersul

Adesea, oamenii nu au fluiditate în mişcările lor. Iar dacă o persoană se uită la picioare şi nu în ​​faţa atunci când merge, acesta este un semn de lipsă de încredere în sine. Dacă observaţi acest lucru la un membru al echipei dvs., adreseaz-i întrebări concrete pentru a scoate la suprafaţă ceea ce i-ar putea fi frică să spună.

Întrebările care idetifică  valorile

Există întrebări de bază care vă permit să citiţi o persoană la un nivel fundamental, indiferent de statutul acesteia:

  • Este această persoană un introvert sau un extrovert ?
  • Sunt interacţiunile cu ceilalţi un punct de plecare pentru acţiunile lor?
  • Cum face faţă această persoană riscului şi incertitudinilor ?
  • Ce îi hrăneşte ego-ul ?
  • Cum se comportă în situaţii stresante?
  • Cum se comportă este relaxată ?
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite