8 lucruri mai puţin cunoscute despre prostituţie

8 lucruri mai puţin cunoscute despre prostituţie

Există în jur de 40 de milioane de prostituate în care activează în domeniu la nivel global. FOTO cactushugs.com

Prostituţia a născut de-a lungul timpului numeroase controverse. Deşi în unele ţări cea mai veche meserie din lume este legalizată, acest fenomen ascunde detalii absolut şocante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prostituţia a fost dintotdeauna un subiect controversat, fenomenul fiind privit diferit de la o zonă la alta a lumii. Dacă în unele ţări prostituţia este legală, în altele se încearcă diverse metode, pe lângă pedepsirea prin lege, pentru „descurajarea” practicării celei mai vechi meserii din lume. De exemplu, în Marea Britanie prostituţia este legală, dar solicitarea serviciilor unei prostituate este considerată o abatere de la lege. 

Pentru a oferi o imagine asupra fenomenului prostituţiei, site-ului bustle.com a făcut o selecţie cu lucruri mai puţin cunosocute despre această practică:

1. Irlanda de Nord preia modelul Suediei şi interzice prostituţia 

Irlanda ar putea interzice prostituţia, după ce s-a văzut că măsura a dat rezultate în Suedia. Potrivit BBC, unul din exemplele oferite de reprezentanţi ai autorităţilor din Suedia pentru a susţine faptul că interzicerea prostituţiei este soluţia pentru combaterea fenomenului se referă la faptul că numărul femeilor care se prostituează pe stradă în zona Stockholmului a scăzut de la aproximativ 800 de practicante la 200, din momentul introducerii legii, în 1999. 

2. În unele ţări guvernul plăteşte pentru surogate sexuale

Există state în care guvernul decontează o anumită sumă de bani pentru surogate sexuale, persoane care oferă servicii sexuale persoanelor cu dizabilităţi, în scop terapeutic.

3. Prostituţia este legală şi reglementată în 22 de ţări

Prostituţia este legală şi reglementată prin lege în 10% din ţările lumii. 

4. Există în jur de 40 de milioane de prostituate care activează în domeniu la nivel global.

5. Aproximativ 2,5 milioane de prostituate sunt victime ale traficului de persoane.

6. Vârsta medie a tinerelor care încep să se prostitueze este de 13 ani.

7. La nivel global, unu din zece bărbaţi a plătit pentru servicii sexuale

Aceasta statistică variază de la o ţară la alta. Motivul pentru care bărbaţii apelează la prostituate este, de obicei, faptul că sunt nefericiţi în relaţia cu partenera sau existenţa anumitor fetişuri pe care nu le pot pune în aplicare în relaţia de cuplu. 

8. Aproximativ 80% din prostituate au fost violate

Pe lângă faptul că majoritatea banilor pe care îi scot din prostituţiei nu ajung în buzunarele lor, ci în buzunarele peştilor, prostituatele lucrează în medii periculoase, în care abuzul şi violurile se întâmplă frecvent. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările