„Divorţul este pentru totdeauna. Căsnicia este pentru cât timp vă puteţi suporta“. Adevăruri amuzante, dar dureroase, rostite de un comedian celebru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul comedian Louis C.K., recunoscut pentru stilul său sarcastic şi neîndurător câteodată, a subliniat, în maniera caracteristică, adevărata faţă a divorţului şi a vieţii de după.

Protagonistul serialului de comedie „Louie”, în vârstă de 46 de ani, a trecut printr-un divorţ, devenind un fel de poster al tatălui american cu copii, care nu se sfieşte să se amuze pe seama experienţelor ciudate care premerg divorţului şi a încercărilor de revenire pe un drum normal. 

De ce nu ar trebui să compătimeşti o persoană divorţată.

„Divorţul este mereu o veste bună. Ştiu că sună ciudat, dar este adevărat pentru că nicio căsnicie reuşită nu s-a terminat vreodată cu un divorţ. Asta ar fi trist. Dacă doi oameni căsătoriţi, care se bucură de viaţa lor împreună, ar divorţa, asta ar fi o veste tristă. Dar asta nu se întâmplă niciodată”. 

Despre întâlnirile amoroase de după divorţ.

„Te simţi ca şi cum tocmai ai ieşit din închisoare. Ţi se oferă costumul în care ai fost închis, o pungă de carton cu cheile şi portofelul, alături de alte posesiuni. Primeşti nişte bani de buzunar şi un bilet de autobuz. Ieşi afară după mult timp înăuntru, maşinile merg prea repede pe lângă tine, nu poţi trece strada, vrei să te duci la un motel unde să te spânzuri, după ce ţi-ai gravat iniţialele prin cameră. Cam aşa se simte. Sunt multe femei singure de vârsta mea. Sunt singure pentru că s-a întâmplat ceva sau, tocmai, pentru că nu s-a întâmplat ceva, aşa că încep să mă văd cu femei mult mai tinere decât mine. Este o dinamică foarte ciudată. Din punctul lor de vedere, este ca şi cum s-ar întâlni cu tatăl lor. Din punctul meu de vedere, este ca şi cum s-ar întâlni cu un mort. Un cadavru. Aşa mă văd eu prin ochii lor”.

Despre cum schimbă copiii o căsnicie. 

„Când te căsătoreşti, ai o relaţie care este importantă pentru tine. Amândoi participaţi şi lucraţi la îmbunătăţirea ei. Apoi faceţi un copil. Şi te uiţi la copilul tău şi-ţi dai seama că este al tău. Are ADN-ul tău. Are numele tău. Ai muri pentru el. Apoi te uiţi la soţia ta şi întrebi «Tu cine dracu eşti? Eşti o străină!»”. 

Despre ceea ce ţine o familie împreună.

„Dă-o naibii! Asta este atitudinea care ţine o familie unită. Nu este «Ne iubim foarte mult», ci «Dă-o naibii!»”. 

Despre cum este să fii un părinte singur

„Când eşti tatăl într-o căsătorie, devii un soi de asistentă a mamei. Primeşti liste zilnice de la ea pentru care alergi de colo până colo. Mulţi taţi trăiesc ca să evite, aşa că stau pe toaletă mult timp. Sau le spun soţiilor că le-a luat o veşnicie să ajungă la poştă, când, de fapt, au stat pur şi simplu în parcare, repetându-şi că trebuie să se întoarcă acasă. Dar când trebuie să faci toate lucrurile singur, le faci. Cumva, se activează toate abilităţile masculine despre care nu ştiai că se pot aplica paternităţii”. 

Despre atitudinea pe care trebuie să o ai când eşti singur. 

„Trebuie să fii optimist ca să fii singur. Prost. Trebuie să fii prost. Asta înseamnă optimismul, ştii, nu? Înseamnă prostie. Un optimist crede că poate ceva drăguţ urmează să se întâmple. De ce dracu s-ar întâmpla ceva drăguţ?”. 

Despre acceptarea vieţii de după divorţ. 

„Iubesc să fiu un bărbat divorţat. Fiecare an este mai bun decât ăla care a trecut. Este singura dată când pot spune aşa ceva despre viaţa mea. Asta nu înseamnă că nu o să mă mai căsătoresc. Dacă întâlneşti pe cineva de care te îndrăgosteşti, te căsătoreşti. Apoi divorţezi. Asta este partea bună, cea mai bună! Căsnicia este doar un stadiu în calea către adevărata fericire, care este divorţul. Divorţul este pentru totdeauna, chiar este. Căsnicia este pentru cât timp vă puteţi suporta. Dar despărţirea devine tot mai puternică odată cu timpul, precum stejarul. Nu auzi pe nimeni spunând «Mi se duce divorţul de râpă, nu mai pot rezista»”. 

Despre cum părinţii divorţaţi sunt mai buni.

„Sunt un tată grozav pentru că am copiii cu mine doar jumătate din săptămână. Este fantezia oricărui părinte. Le spun «La revedere» miercuri şi ştiu că voi zace în propria mizerie până data viitoare când îi lua din nou”. 

Citeşte şi:

 

Ruşinea divorţului, stigmatul care nu dispare

 

Plecarea copiilor, motiv de divorţ sau de reconciliere

 

Viaţa adolescentină de după divorţ

 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite