7 gesturi îţi trădează gândurile. Cum poţi avea un impact pozitiv asupra celor din jur

7 gesturi îţi trădează gândurile. Cum poţi avea un impact pozitiv asupra celor din jur

7 gesturi care spun totul despre tine FOTO onegreenplanet.org

Gesturile oamenilor spun foarte multe lucruri despre ceea ce ei gândesc. Nu întâmplător, multe dintre acestea ajung reguli de bază în negocieri serioase sau fac parte din politicile  anumitor firme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atunci când munceşti din greu pentru a-ţi face prieteni, cunoaşterea câtorva trucuri care să aibă un impact pozitiv asupra celor pe care îi întâlneşti, este cheia care deschide uşile unei bune conexiuni.

De îndată ce deveniţi conştienţi de aceste trucuri, ele vă vor ajuta să vă atingeţi obiectivele. Cu un efort minim, veţi reuşi să influenţaţi comportamentul celor din jur.

Atunci când cineva râde, are tendinţa de a păstra contactul vizual cu o persoană care îi inspiră încredere

Acest truc vă puteţi face un bun observator al relaţiilor de toate tipurile. Gestul arată între ce persoane există o legătură de încredere, dar, în acelaşi timp, poate crea conexiuni între doi indivizi.

Tăcerea aşteaptă un răspuns

Când adresaţi cuiva o întrebare şi nu răspunde imediat, nu continuaţi discuţia. Momentele de tăcere îi fac pe oameni să simtă că ar trebui să vorbească, mai ales atunci când mingea este în terenul lor. Este un instrument excelent, utilizat în negocieri şi alte conversaţii dificile.

Braţele deschise transmit încredere

Acest gest face parte chiar din regulile anumiter firme care interacţionează în mod direct cu clienţii. De fiecare dată când un client adresează o întreabare,  angajatul trebuie să păstreze braţele deschise, dovadă a amabilităţii. Gestul transmite încredere, ceea ce îi face oameni să fie de acord cu ceea ce spui.

Picioarele oamenilor dezvăluie gradul de interes al acestora

Atunci când vorbeşti cu cineva, acordă o atenţie sporită picioarelor. În cazul în care acestea sunt îndreptate spre tine, sunt interesaţi să asculte ceea ce spui. În caz contrar, ei sunt dezinteresaţi şi plictisiţi.

Atunci când cunoşti pe cineva, rosteşte-i numele de câteva ori în conversaţie

Persoanele care îşi aud rostit numele, tind să acorde mai multă încredere celui care vorbeşte.

Menţine contactul visual în timpul conversaţiei într-un procent de 60%

Cheia pentru un contact vizual corect este echilibrul. Deşi este important să se menţină contactul vizual, păstrarea acestuia pe toată perioada conversaţiei este un gest perceput ca fiind agresiv şi înfiorător. În acelaşi timp, dacă menţineţi contactul vizual pentru o mică parte din conversaţie, veţi părea dezinteresat, timid sau jenat, scrie businessinsider.com.

Entuziasmul se transmite

Oglindim comportamentul celor din jurul nostru. Dacă prezinţi emoţii pozitive atunci când vezi pe cineva, ei vor fi tentaţi să reacţioneze în acelaşi mod. Este o modalitate uşoară de a face o primă impresie puternică şi de a obţine entuzasmul oamenilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: