6 reguli de igienă personală care pot pune sănătatea în pericol atunci când nu sunt respectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa de precauţie atunci când vine vorba de igienă personală ne poate costa sănătatea. Fie că vorbim de folosirea unei cantităţi nepotrivite de pastă de dinţi sau de curăţarea nasului în mod necorespunzător, oricare încălcare a acestor reguli poate avea efecte negative asupra organismului.

Regulile de igienă şi îngrijire personală nu sunt atât de dificile, dar avem în continuare tendinţa de a face lucrurile în mod greşit uneori. Această lipsă de precauţie ne poate afecta nu numai aspectul fizic, ci şi sănătatea.

BrightSide.me a realizat lista celor mai frecvente 6 greşeli de igienă personală:

Folosirea unei cantităţi mari de balsam de păr

Balsamurile pentru păr au o textură densă din cauza siliconului şi a altor compuşi al căror scop este să facă parul neted şi strălucitor. Conform specialiştilor, dacă aplicaţi prea mult balsam părul va arăta încărcat într-un timp scurt. Porii se înfundă, ceea ce duce la o creştere a cantităţii de sebum secretată.

image
  • Cum se procedează corect: cantitatea optimă de balsam este de dimensiunea unei mici monede. Trebuie aplicat numai la vârfuri.

Folosirea unei cantităţi mari de pastă de dinţi

Prea multă pastă de dinţi face ca peria să alunece mai uşor, ceea ce duce la scăderea calităţii periajului.

image
  • Cum se procedează corect: cantitatea recomandată de pastă de dinţi pentru adulţi este de dimensiunea unui bob de mazăre, iar pentru copii - dimensiunea unui bob de orez.

 

Gel de duş în exces

Pe suprafaţa pielii există bacterii benefice care o protejează de infecţii şi o păstrează în mod natural hidratată. Utilizarea frecventă a gelului de duş distruge această barieră. Corpul devine mai susceptibil la diferite boli, iar pielea devine mai uscată, ceea ce poate duce la eczeme.

image
  • Cum se procedează corect: utilizarea zilnică a săpunului şi gelului de duş este necesară numai pe mâini, axile şi zonele din partea inferioară a trupului. Apelaţi la geluri hidratante, care nu usucă pielea.

 

Curăţarea nasului în mod necorespunzător

Degetele sunt pline de germeni care pot provoca o infecţie dacă ajung în interiorul nasului. Acest lucru este deosebit de periculos dacă aveţi nasul înfundat, deoarece o infecţie se poate răspândi din cavitatea nazală la sinusuri şi poate duce la sinuzită.

image
  • Cum se procedează corect: Utilizaţi un dispozitiv special pentru curăţarea nasului.

 

Conturarea genelor inferioare

Vârful creionului, şi mai ales peria unui tuş lichid, înglobează bacterii care pot provoca o infecţie dacă îşi găsesc drumul către mucoasa oculară. Odată ajuns în ochi, creionul creează condiţii favorabile pentru multiplicarea bacteriilor.

image
  • Cum se procedează corect: Dacă doriţi să accentuaţi genele inferioare, utilizaţi umbrele de sub ochi: aplicaţi-le la o distanţă puţin mai mare de linia de creştere a genelor.

Acoperirea gurii cu mâna în caz de tuse sau strănut

Atunci când ne acoperim gura cu mâinile în momentul în care tuşim sau strănutăm, ajutăm microbii să migreze pe toată faţa. Rezultatele sunt erupţii, înroşirea pielii şi alte consecinţe. Este deosebit de periculos dacă vorbim de bolile infecţioase, deoarece frecarea ochilor cu mâna poate provoca o inflamaţie a pleoapelor.

image
  • Cum se procedează corect: ar trebui să vă acoperiţi gura cu un ţesut, de preferat un ţesut de hârtie de unică folosinţă.

FOTO BrightSide.me

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite