6 adevăruri despre celulită, dezvăluite de dermatologi

6 adevăruri despre celulită, dezvăluite de dermatologi

6 adevăruri despre celulită, dezvăluite de dermatologi

Unul dintre inamicii cei mai mari ai femeilor, celulita, poate fi moştenită genetic. Dermatologii dezvăluie câteva adevăruri pe care orice persoană care se confruntă cu această problemă ar trebui să le ştie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Celulita este inamicul majorităţii femeilor, apărând cel mai des pe coapse, şolduri, fese şi abdomen. Din punct de vedere medical, celulita poate fi cauzată de dereglări hormonale, predispoziţia genetică, tulburări ale funcţiei tiroidiene, contraceptivelor orale sau sarcinii, scrie Reader's Digest.

Celulita nu este o boală

„Celulita este complet normală, nu este o afecţiune medicală gravă, dar chiar dacă este inofensivă te face să te simţi jenată de modul în care arăţi atunci când porţi pantaloni scurţi sau un costum de baie“, spune dermatologul Tanya Kormeili.

Alimentaţia influenţează apariţia celulitei

O dietă sănătoasă influenţează într-un mod pozitiv organismul.„Antioxidanţii şi Omega 3 pot fi cei mai buni prieteni ai femeii în combaterea celulitei, pentru că ajută la dizolvarea celulelor adipoase şi la refacerea ţesutului. Vă recomandăm alimente cum ar fi seminţele de in, fructele de pădure şi somonul. Mulţi pacienţi sunt, de asemenea, fericiţi să afle că nu trebuie să renunţe la ciocolată. Aceasta este plină de antioxidanţi, recomandată fiind ciocolata neagră“, spune Dr. Katz.

Predispoziţia de a dezvolta celulită este moştenită genetic

„Una dintre cele mai greşite idei despre celulită este că pierderea în greutate va reduce aspectul acesteia. Am tratat celulita la femei care sunt alergători de maraton. Am avut o pacientă care a făcut triatlonul Ironman în Hawaii de patru ori şi totuşi a venit să-şi trateze celulita. Celulita este genetică, chiar dacă greutatea poate influenţa prezenţa celulitei, chiar şi cele mai slabe femei putându-se confrunta cu această problemă“, spune Dr. Katz.

Foarte rar bărbaţii se confruntă cu apariţia celulitei, datorită structurii pielii

Celulita apare mai ales în cazul femeilor, deoarece ţesuturile lor sunt mai moi. „Aceasta este o problemă anatomică a femeilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă sau din cauza hormonilor, aspectul de coajă de portocală poate deveni şi mai evident“, spune dr. Kormeili. Prin urmare, cele mai multe creme nu pot corecta celulita, decât acelea care pătrund în profunzime.

Fiţi atenţi la tratamentele scumpe care topesc „miraculos“ celulita

Nu risipiţi banii pe creme şi tratamente miraculoase, spune dr. Kormeili. În cazul în care celulita este cu adevărat o problemă, este mai bine să contactaţi un dermatolog pentru a discuta opţiunile pe care le aveţi. Există mai multe tratamente care vă pot ajuta, dar care necesită intervenţia unui medic.

Cremele pe bază de cofeină, eficiente în lupta împotriva celulitei

Cele mai multe creme ce luptă împotriva celulitei conţin cofeină ca ingredient activ, fiind un remediu mai eficient decât vă puteţi imagina, spune Dr. Engelman. Acest lucru se datorează efectelor temporare pe care le are cofeina asupra corpului, acţionând prin deshidratarea celulelor grase. Pentru rezultatele dorite, specialistul recomandă folosirea cremelor printr-un masaj mai dur.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările