5 sfaturi esenţiale pentru o vacanţă la mare lipsită de orice griji

5 sfaturi esenţiale pentru o vacanţă la mare lipsită de orice griji

Dacă te numeri printre cei care preferă să îşi petreacă vacanţa de vară pe malul mării, la soare, atunci ştii deja că trebuie să te pregăteşti din timp pentru un concediu pe plajă. De la organizarea bagajului, până la a te asigura că nu uiţi nimic important şi că eşti pregătită pentru orice situaţie, toate aceste detalii trebuie puse la punct cel puţin cu câteva săptămâni înainte de plecare.

De mare ajutor poate fi şi dacă te pregăteşti pentru un concediu cu vreme rea, care nu îţi va permite să stai la plajă atât cât ţi-ai fi dorit. Dacă pleci într-o destinaţie însorită departe de casă, atunci planificarea în avans este cheia prin care te vei putea bucura de o vacanţă cât mai lipsită de griji, indiferent de factorii externi pe care nu îi poţi controla. Iată ce ar trebui să ştii:

Alege destinaţia potrivită pentru vacanţa pe care ţi-o doreşti

Alegerea destinaţiei corecte pentru tipul de concediu la care visezi este unul din cei mai importanţi paşi în planificarea unei vacanţe. Dacă urmează să pleci în altă ţară, atunci un lucru esenţial pe care trebuie să îl faci este să te interesezi cu privire la destinaţia în care vei ajunge. Gândeşte-te dacă vrei să ai un concediu liniştit, într-un loc mai retras, lipsit de haos şi aglomeraţie, sau dacă preferi o vacanţă plină de energie, în care să poţi ieşi zilnic în localuri, cluburi sau baruri şi să te distrezi cât mai mult.

Verifică starea echipamentului tău de plajă

Un inventar al „echipamentului pentru plajă”, adică al rogojinilor, mingilor de plajă, jucăriilor pentru cei mici, prosoapelor etc, te poate ajuta să economiseşti nişte bani, dacă ai suficient timp să înlocuieşti lucrurile uzate încă de dinainte de plecare. Bineînţeles că aceste obiecte pot fi cumpărate şi de la destinaţie, însă preţul lor este considerabil mai mare, iar opţiunile sunt mai restrânse.

Pregăteşte-ţi pielea pentru vacanţă

O vacanţă reuşită este şi una în care te simţi bine în pielea ta. Cu cât începi mai devreme să ai grijă de ea, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile. Exfolierea şi hidratarea pielii trebuie să înceapă cu două săptămâni înainte, dacă vrei să te bucuri de un bronz uniform şi auriu. De asemenea, consumul de fructe şi legume bogate în beta caroten te pot ajuta să obţii o culoare mai intensă a bronzului, dar şi să îţi protejezi mai bine pielea, în mod natural, de razele soarelui.

Poate una dintre cele mai neplăcute probleme legate de aspectul pielii în vacanţă este apariţia foliculitei, din cauza epilatului. Indiferent de forma clasică de epilare pe care o alegi, există întotdeauna riscul apariţiei acelor puncte roşii inestetice. În schimb, dacă te pregăteşti pentru vară din timp şi optezi pentru epilarea definitivă, scapi de problema foliculitei, dar şi de grija de a lua cu tine epilatorul sau lama de ras în vacanţă, atunci când epilarea este ultimul lucru la care vrei să te gândeşti. La nomasvello.ro găseşti toate informaţiile de care ai nevoie pentru a decide dacă epilarea definitivă este pentru tine, ce presupune şi cum poate fi aplicată chiar şi pe pielea bronzată, printr-o tehnologie cu totul nouă.

Pregăteşte-te pentru situaţiile neplăcute

Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească în concediu şi să rateze toată distracţia, însă din nefericire această situaţie rareori poate fi controlată. În schimb, este bine să nu uiţi să pui în bagaj câteva medicamente pentru urgenţe stomacale, pentru răceală sau împotriva unor migrene. De asemenea, cu una-două zile înainte de plecare verifică prognoza meteo şi asigură-te că hainele pe care le-ai împachetat se potrivesc cu temperaturile şi vremea care se anunţă.

Nu uita nici de riscul unor arsuri solare şi ai grijă să iei la tine un unguent cu aloe vera, mentol sau panthenol, care să îţi calmeze rapid pielea şi să o refacă, fără să ai prea mult de suferit pentru că ai uitat să îţi muţi şezlongul la umbră sau ai adormit pe plajă.

Protejează-ţi ochii şi pielea

Nu putem vorbi despre un concediu la plajă fără să aducem în discuţie protecţia pielii şi a ochilor de razele arzătoare ale soarelui. Protecţia pielii este cu atât mai importantă cu cât nu te-ai expus prea mult la soare înainte de vacanţă. De aceea, este bine să ai la tine mai multe creme sau spray-uri cu valori diferite ale SPF-ului, astfel încât să te protejezi eficient, dar să şi poţi bronza. Ideal, crema de protecţie solară trebuie aplicată cu 10-20 de minute înainte de a ieşi la soare, apoi reaplicată o dată la 20-30 de minute şi de fiecare dată când ieşi din apă. Nu uita nici să iei cu tine o pereche de ochelari de soare cu protecţie UVA/UVB, întrucât soarele puternic ne poate afecta ochii pe termen lung, chiar dacă pe moment nu îi simţim efectele.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Sunny studio

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: