5 plante care purifică aerul şi te ajută să dormi ca un prunc

5 plante care purifică aerul şi te ajută să dormi ca un prunc

Iasomia FOTO arttravel.gr

Alegerea plantei potrivite pentru dormitor ne poate ajuta să avem parte de un somn odihnitor, atât de important pentru refacerea energiei necesare ca să facem faţă stresului de zi cu zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plantele acţionează ca adevărate filtre de aer, contribuind la oxigenarea casei. Unele au însă şi efect liniştitor, relaxant, fiind cele mai indicate alegeri pentru încăperea în care dormim.

Iasomia

Mai multe studii realizate pentru a identifica efectele benefice ale unor plante, printre care şi un experiment al Universităţii Wheeling Jesuit din SUA, a dovedit că iasomia acţionează ca un calmant natural. Printre efectele pozitive se numără îmbunătăţirea calităţii somnului, dar şi inducerea unei stări de bine imediat după trezire. Jasminum Polyanthum este o varietate uşor de îngrijit, chiar dacă nu înfloreşte prea des, şi miroase foarte frumos.

FOTO gardeningclan.com

Lavanda

Extractul de lavandă are o mulţime de întrebuinţări, fiind utilizat inclusiv în tratarea insomniilor şi anxietăţii. Cercetările au arătat că inhalarea mirosului de lavandă are un uşor efect de sedare, notează health.com.

FOTO es.aliexpress.com

Gardenia

Gardenia jamsinoides, aşa cum este denumită ştiinţific, are un puternic efect sedativ. Un experiment făcut pe cobai, realizat în Germania, a relevat că aceste flori au efecte asemănătoare cu ale valiumului. Astfel, şoarecii expuşi la aroma intensă a respectivei flori au avut un comportament mult mai relaxat decât al şoarecilor care nu au avut parte de tratamentul frumos mirositor.

FOTO givingplants.com

Aloe Vera 

Considerată un adevărat „tămăduitor“, aloe vera este folosită ca extract pentru a reduce inflamaţiile, în calmarea arsurilor pielii sau în tratarea rănilor superficiale, dar este foarte eficientă şi în ce priveşte neutralizarea substanţelor toxice emanate de produsele de curăţarea care se găsesc în fiecare gospodărie. De regulă, când nivelul substanţelor toxice din casă este destul de mare, pe frunzele sale suculente încep să apară pete maronii.

FOTO myindoorhouseplants.com

Dracaena marginată

Dracaena marginată este o plantă decorativă care oferă un aspect plăcut încăperii, dar înainte de toate absoarbe benzenul şi substanţele volatile din vopseluri, lacuri şi adezivi.

FOTO potnplant.com

Plantele care au capacitatea de purificare a aerului se regăsesc în 50 de specii, printre care spatiphyllium, dracaena marginata, dracaena janet craig, dracaena warneczki, dracaena massageana, philodendron, epipremnum, sansevieria, ficus elastica, ficus alii, iedera. Dintre plantele cu flori mai amintim crizantema, gerbera, azalea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările