5 întrebări la care trebuie să îţi răspunzi înainte să renovezi casa de la ţară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Matej Kastelic
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Matej Kastelic

Pentru unii este oportunitatea unei deconectări de la rutina vieţii într-un oraş mare. Pentru alţii este redescoperirea plăcerii de a lucra pământul unei grădini mai mici. În acelaşi timp, sunt şi oameni care găsesc în ea o cale eficientă pentru rotunjirea veniturilor.

Vorbim, desigur, despre vechea casă de la ţară care a aparţinut bunicilor sau părinţilor, iar acum ca proprietar nu ştii exact ce ar trebui să faci cu ea. În mod clar, renovarea proprietăţilor vechi din mediul rural este necesară, însă cât ar trebui să investeşti şi în ce direcţie ar fi cel mai potrivit să faci asta? Sunt întrebări pe care, ca proprietar, trebuie să ţi le pui şi să cauţi cele mai corecte răspunsuri, astfel încât investiţia pe care o vei face să aibă sens.

5 întrebări la care trebuie să îţi răspunzi înainte să renovezi casa de la ţară

Cât timp va fi locuită pe parcursul unui an?

Indiferent dacă este locuită doar pentru o perioadă scurtă sau pe tot parcursul anului, o locuinţă consumă resurse. Trebuie să ştii însă foarte clar cum poţi eficientiza consumul lor, astfel încât din punct de vedere financiar să nu resimţi că există o povară asupra portofelului tău. În cazul în care nu există o reţea de gaze sau casa nu este locuită decât în perioadele calde ale anului, atunci ar fi indicat să iei în calcul pentru încălzirea casei centrale pe GPL de la Quickshop, care pot fi utilizate eficient doar atunci când stai acolo. Nu va mai fi nevoie să te racordezi la o reţea de gaze, proces care s-ar putea dovedi costisitor şi inutil. În acest fel, vei putea să asiguri punctual încălzirea casei, dar şi un confort suficient pentru consumul zilnic atunci când stai acolo.

Cât de afectată este structura casei?

În realitate, această întrebare se traduce mai simplu prin: trebuie dărâmată şi ridicată din nou sau poate fi reparată structura de rezistenţă şi folosită aşa cum este în continuare? Mai ales în cazul caselor foarte vechi de ţară există riscul ca structura de rezistenţă să fie foarte şubredă, caz în care o investiţie într-o structură nouă, modulară, ar fi mult mai eficientă, iar confortul tău şi al familiei va creşte

Ai de gând să o vinzi în următorii ani?

Dacă răspunsul este da, atunci investeşte punctual în detalii care ţin de siguranţa casei şi de faţadă. Evită să cumperi mobilă scumpă şi limitează-te doar la lucruri care intră în categoria strictului necesar. Astfel, în clipa în care vei începe să negociezi un preţ cu potenţialii cumpărători, te vei asigura că profitul tău va fi maxim.

Cât de eficientă este din punct de vedere termic?

O casă veche suferă la acest capitol, iar problema se va traduce printr-o cheltuială semnificativ mai mare pentru încălzire. De aceea, este indicat faci lucrări de reparaţii asupra pereţilor exteriori şi acoperişului şi să înlocuieşti geamurile şi uşile casei.

Iei în calcul să o închiriezi în scop turistic?

În cazul în care casa se află într-o zonă cu potenţial turistic, poţi încerca să faci profit de pe urma ei. Va fi nevoie însă de o renovare gândită special în acest sens, pentru maximizarea spaţiului de cazare pentru turişti şi oferirea unor condiţii care te vor îndreptăţi să ceri un preţ cât mai avantajos pentru tine.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite