5 grupuri de alimente care înrăutăţesc celulita

5 grupuri de alimente care înrăutăţesc celulita

Dacă ai celulită, şunca şi cârnaţii trebuie excluse din alimentaţie.

Celulita este problema cu care se confruntă în special femeile. Ea este cauzată de inflamaţia ţesutului subcutanat, care este provocată la rândul ei de circulaţia deficitară a sângelui. În timp ce anumite alimente ajută la detoxificarea organismului şi reducerea celulitei, altele sunt bogate în grăsimi saturate, zaharuri şi aditivi chimici care înrăutăţesc aspectul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupurile de alimente care înrăutăţesc aspectul celulitei sunt:

Alimente procesate

Aceste produse par mereu proaspete şi sunt uşor şi repede de mâncat. Cu toate acestea, gustul puternic, grăsimile şi sodiul prezent, toate au efecte asupra siluetei noastre. Consumul lor regulat duce la acumulare pe pereţii arterelor a lipidelor, la retenţie de apă şi la creştere în greutate. Alimentele la care trebuie să renunţi în caz că ai celulită sunt: bacon, cârnaţi, cremvuşti, şuncă etc. 

Produse lactate

Este adevărat că produsele lactate sunt bogate în substanţe nutritive, însă multe dintre ele au o concentraţie mare de grăsimi saturate, motiv pentru care trebuie să le eviţi dacă ai celulită. Totodată, lactoza poate creşte riscul de inflamaţie la persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză. 

Află ce alte categorii de alimente înrăutăţesc celulita pe clickpentrufemei.ro. 

 

Cum învingi celulita?

5 alimente care te scapă de celulită

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările