4 tehnici care luptă împotriva pierderilor de memorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
4 tehnici care luptă împotriva pierderilor de
memorie
4 tehnici care luptă împotriva pierderilor de memorie

Când vine vorba de memorie, nu putem opri timpul în loc. Odată cu trecerea anilor, apar primele semne ale uitării, sindrom amplificat de factori precum lipsa somnului, alimentaţia necorespunzătoare sau multitasking-ul.

Pierderile de memorie pot fi o tortură nu numai pentru cei care suferă de această problemă, dar şi pentru persoanele din jurul lor. Specialiştii recomandă câteva remedii cu rezultate dovedite în stimularea funcţiilor cognitive, scrie magforwomen.com.

Nu neglijaţi exerciţiile fizice şi somnul

Este obligatoriu să aveţi un somn adecvat şi, de asemenea, să aveţi timp pentru exerciţii zilnice. Alături de o dietă sănătoasă, acest lucru vă ajută să dezvoltaţi şi să vă îngrijiţi creierul. Lipsa somnului vă afectează grav funcţionarea creierului, care are nevoie de odihnă suficientă, iar acest lucru se obţine printr-un număr suficient de ore de somn şi exerciţiu fizic.

Fă-ţi timp pentru prieteni şi distracţie

Deşi primul lucru care vă va veni în minte atunci când sunteţi întrebaţi de dezvoltarea creierului vor fi şahul sau rezolvarea puzzle-urilor, studiile au arătat că un stil de viaţă plin de distracţie şi bună dispoziţie are beneficii de neegalat. Fiinţele umane sunt animale sociale şi, prin urmare, cercetarea a demonstrat că interacţiunea şi socializarea măresc activitatea creierului.

Ţineţi-vă departe de stres

Stresul a fost întotdeauna unul dintre cei mai mari duşmani ai creierului. Nivelurile crescute de stres pot duce la deteriorarea celulelor creierului, precum şi deteriorarea hipocampului, care este acea parte a creierului responsabilă pentru formarea de noi amintiri şi pentru recuperarea celor vechi. Una dintre cele mai bune metode pentru a scăpa de stres este meditaţia. Este o metodă cunoscută pentru probleme precum depresia, durerea cronică, diabetul şi hipertensiunea arterială. Meditaţia poate îmbunătăţi creativitatea, concentrarea şi abilităţile de învăţare.

Jocurile creierului

Pentru a-ţi îmbunătăţi memoria, trebuie să-ţi dezvolţi creierul. Jocurile creierului ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive prin provocare şi gândire. Există jocuri care au fost concepute special pentru îmbunătăţirea memoriei, a concentrării şi a atenţiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite