4 scuze pe care oamenii puternici nu le folosesc: sfaturi de la autorul uneia dintre cele mai bine vândute carţi de dezvoltare personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO europapress.es
FOTO europapress.es

Oamenii puternici au obiceiuri sănătoase. Ei îşî gestionează emoţiile, gândurile şi comportamentul, pentru a avea o viaţă de succes. Renunţând la lucrurile care ne ţin captivi în zona de confort, putem aplica formula succesului.

Viaţa nu ne oferă doar lapte şi miere. Nimeni nu este perfect. Nu luăm mereu deciziile cele mai bune, dar de multe ori cand greşim, cautăm contextual favorabil şi ne justificăm prin diferite scuze. Făcând acest lucru, ne simţim bine pe moment, dar persistand în acest stil de rezolvare a problemelor, rămânem într-un cerc al scuzelor.

Psihoterapeutul Amy Morin, autorul uneia dintre cele mai bine vândute cărţi de dezvoltare personală din SUA. “13 scuze pe care oamenii puternici nu le folosesc”, a dezvăluit pentru „Huffington Post”, 4 dintre scuzele pe care oamenii puternci nu le folosesc.

  „Doar o data trăiesc”

Această scuză este folosită de cele mai multe ori ca o modalitate de a justifica satisfacţiile imediate. Ar trebui să mănânc desert, că “doar o data trăiesc”, şi uite aşa încerc să uit greutatea mea. Cu toate că este adevărat, trăieşti doar o singură dată, acest lucru necesită un echilibru delicat între riscuri pe termen scurt şi recompense pe termen lung.

„Nu-mi pasă ce cred ceilalţi”

Un dispreţ total faţă de sentimentele celorlalţi poate fi un indiciu al unui om cu probleme de comportament. Adevărul este că ar trebui să iţi pese ce cred cei din jurul tău. Suntem înconjuraţi de oameni şi, chiar dacă nu îi implicăm în luarea deciziilor personale, este important să le arătăm respect.

  „Merit sa fiu fericit”

“Indiferent dacă încerci să justifici cea mai recentă alegere, scuza nu te va face fericit pe termen lung.”este de părere psihoteraputul Amy Morin. Cu siguranţă ai dreptul la un stil de viaţă sănătos şi fericit, dar nu lăsa nevoia de satisfacţii imediate să-ţi saboteze eforturile pe termen lung. “Viaţa, în funcţie de valorile tale, îţi cere să renunţati la plăcerea de moment, astfel încât să îţi poţi îndeplini obiectivele pe termen lung.” spune specialistul.

„Aş prefera să cer iertare, decât să cer permisiunea”

Această expresie, de obicei, este folosită atunci când oamenilor le este frică să confrunte în mod direct pe cineva. Este adesea un mod pasiv-agresiv pentru a evita dezbaterea unui subiect faţă în faţă. „Daca intr-adevar crezi in decizia ta, mergi mai departe cu încredere!” spune Amy Morin.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite