4 plante medicinale care ne protejează creierul

4 plante medicinale care ne protejează creierul

4 plante medicinale care protejează creierul de depresie şi anxietate

Depresia afectează tot mai multe persoane din întreaga lume. Pentru protejarea creierului, îmbunătăţirea memoriei şi a concentrării, specialiştii recomandă câteva plante medicinale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când vine vorba de sănătatea creierului, natura ne-a oferit unele dintre cele mai bune remedii. Există mai multe plante medicinale care au puterea de a reduce stresul şi anxietatea, protejând în acelaşi timp creierul, oferind beneficii minunate pentru sănătatea minţii, inclusiv îmbunătăţirea memoriei, concentrării şi a performanţei cognitive, scrie grazeme.com.

Ginkgo biloba

Este folosit pentru a stimula circulaţia sângelui şi a memoriei. De asemenea, a avut succes în creşterea debitului de oxigen în creier. Planta are numeroase beneficii ajutând inclusiv la detoxifierrea organismului. Principalele componente ale plantei sunt flavonoidele şi terpenoidele, care sunt un bun remediu împotriva bolilor cardiace.

Rozmarin

Rozmarinul a fost folosit drept stimulent cognitiv din cele mai vechi timpuri. Este capabil să stimuleze memoria şi să îmbunătăţească atenţia. Capacitatea rozmarinului de a stimula activitatea cognitivă poate contribui inclusiv la reducerea riscului de apariţie a bolii Alzheimer sau a demenţei. Aroma acestei plante îmbunătăţeşte starea de spirit şi elimină stresul sau dezechilibrele hormonale.

Ginseng

Potrivit studiilor, ginsengul poate îmbunătăţi starea de spirit şi funcţiile cognitive. De asemenea, stimulează foarte mult celulele creierului. 

Mentă

Principalul component al mentei este un fitonutrient. Multe studii efectuate pe animale au arătat că această componentă poate ţine la distanţă dezvoltarea tumorilor pancreatice, mamare şi hepatice. În plus, ajută la tratarea cancerului de colon, piele şi plămâni.

NOTĂ: Nu susţinem sub nicio formă că o boală se poate trata doar cu ajutorul plantelor medicinale, fără a consulta un specialist, ci doar că acestea pot ajuta în procesul de vindecare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: