3 măşti cu argilă verde pentru frumuseţea şi tinereţea tenului tău!

3 măşti cu argilă verde pentru frumuseţea şi tinereţea tenului tău!

3 măşti cu argilă verde pentru frumuseţea şi tinereţea tenului tău!

Argila verde este ingredientul de bază în numeroase reţete pentru măşti cosmetice: absoarbe împurităţile şi grăsimea în exces, tonifică pielea, calmează inflamaţiile şi îndepărtează celulele moarte. Este foarte utilă şi în tratamentul acneei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogată în calciu, magneziu, zinc, cupru şi potasiu, argila verde este recomandată mai ales persoanelor cu tenul gras sau mixt. Extern, este utilizată pentru proprietăţile sale de absorbţie, catifelare, purificare, precum şi de vindecare. Astfel, măştile cu argilă verde favorizează închiderea porilor dilataţi, îndepărtează efectul de piele lucioasă şi tratează acneea. Se ţin pe faţă aproximativ 20 de minute, apoi se spală chipul cu apă călduţă.

Mască cu argilă verde şi miere

Dacă tenul tău este gras, amestecă într-un bol 3 linguri de miere şi una de argilă verde, până când obţii o compoziţie omogenă. Aplică pasta pe faţă, folosind degetele, cu mişcări circulare. Evită zona ochilor şi a gurii. Ţine masca aproximativ 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Mierea hidratează, iar lutul purifică tenul. Astfel, pielea ta va fi mai moale, mai mult timp!

Află continuarea aici!

Cele mai frecvente greşeli care îţi îmbătrânesc tenul

5 trucuri simple care te vor ajuta să ai un păr bogat şi sănătos

citeste totul despre: