14 moduri prin care poţi amenaja o baie ca pe Pinterest, cu un buget mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât costă amenajarea unei băi moderne, ca pe Pinterest? Poţi aduce la un preţ rezonabil un proiect care ar costa câteva mii de euro dacă ai răbdare să cauţi comori prin depozitele de mobilier second hand, dacă acorzi atenţie şi schimbi detaliile cărora nu le acorzi niciodată atenţie şi dacă pui în aplicare câteva trucuri de decor.

Ca să-ţi ţii amenajarea băii în parametri low cost, fără să-i afectezi aspectul, câţiva specialişti în design interior ţi-au listat o serie de trucuri:

1. Începe cu organizarea băii

 Moodboard-ul realizat de Iulia propune o baie simplă, cu accesorii şi decoraţiuni organizate atent

Imagine indisponibilă

De multe ori, ceea ce strică aspectul unei băi este haosul care se formează cu uşurinţă acolo: prea multe coşuleţe cu nimicuri, prea multe obiecte de curăţenie la vedere, prea multe accesorii la îndemână expuse neglijent. Designerul de interior Iulia Văculişteanu de la Designful propune o abordare a la Marie Kondo: fă un moodboard cu obiectele absolut necesare în încăpere şi accesorizează-le minimalist. Înainte de orice proiect de amenajare, începe cu asta. În felul ăsta şi pui pe hârtie concret cât costă amenajarea unei băi moderne pe gustul tău şi poţi tăia sau adăuga pe parcurs.

2. Concentrează-te pe primul obiect pe care-l vezi în baie

 Baia realizată de Pure-Mess are ca protagonistă zona căzii[/caption]

Imagine indisponibilă

Amenajarea unei băi (cu tot cu finisaje) ar trebui să pornească de 4000 euro ca să fie şi cât mai funcţională, dar şi cu stil, sugerează arhitectul Sergiu Califar de la Pure-Mess. În cazul în care suma deja îţi depăşeşte bugetul, recomandarea lui este să te concentrezi pe obiectul care se remarcă primul la intrarea în încăpere, de obicei lavoarul.

Dacă ai o singură baie şi este mică, ar fi mai bine să personalizezi duşul. Cea mai bună idee, conform arhitectului, este să realizezi un duş fără cabină de duş din plastic, ci delimitat de o bordură, cu rigolă. În felul ăsta va ocupa o suprafaţă minimă şi va avea un stil fresh.

3. Alege mobilier de serie, dar personalizează-l

 Mobilierul de serie poate fi un element frumos în baie. Aşa că alege-l cu grijă

cât costă amenajarea unei băi moderne
cât costă amenajarea unei băi moderne

Cât costă amenajarea unei băi moderne? Rezonabil dacă foloseşti mobilier din magazinele de masă. Dar Sergiu te sfătuieşte să îl personalizezi şi adaptezi la stilul tău şi la restul amenajării, ca rezultatul final să nu fie unul de serie. Asta înseamnă fie că vopseşti o piesă în altă culoare decât cea iniţială, fie că îl accesorizezi cu accente cât mai personale.

4. Joacă-te cu opţiunile de chit

În mod tradiţional, chitul dintre plăcile de ceramică (indiferent că e gresie sau faianţă) e de culoarea cea mai apropiată celei de pe plăci. Dar dacă vrei să obţii rapid un efect special, designerul Mădălina Plugaru te îndeamnă să alegi o culoare contrastantă pentru chit.

5. Acoperă cada cu o mască

„Cada poate arăta premium dacă îi construieşti o mască îmbrăcată în mozaic, gresie sau faianţă, în locul panoului standard”, spune tot Mădălina. Multe din căzile pe care le găseşti la preţuri rezonabile au masca din plastic, care în timp se decolorează şi arată ieftin. Dar o faţetare cu un alt material schimbă întreg decorul.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite