12 lucruri de făcut pentru o casă cât mai confortabilă posibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa

Cum ar fi ca cel mai frumos loc din lume pentru tine să fie chiar la tine acasă? Imaginează-ţi: să ai acel sentiment de confort absolut ori de câte ori intri pe uşa de la intrare.

Să-ţi laşi încălţămintea din picioare şi să păşeşti într-un mini-univers personal, în care dulceaţa pluteşte în aer şi care reuşeşte să-ţi spună „bine ai revenit!” încă de pe hol. Misiunea noastră e să-ţi dăm sfaturile potrivite pentru ca tu să faci din acasă spaţiul în care te simţi cel mai bine.

Aşa că am rugat câteva persoane care au atins deja acest ideal cu locuinţele lor să ne dezvăluie câteva trucuri. A ieşit o listă stufoasă care te va ajuta să atingi maximul de confort în casa ta.

1. Înlocuieşte decoraţiunile din sticlă cu unele din materiale poroase

 Decoraţiuni de toamnă în locuinţa Dianei Dragne

decoratiuni de toamna
decoratiuni de toamna

În special în sezonul rece, e indicat să înlocuieşti decoraţiunile cu texturi lucioase şi perfect finisate, cu unele ceva mai calde. „Unul din principalele trucuri e să înlocuieşti decoraţiunile din sticlă, plastic şi alte materiale reci, cu unele poroase, calde şi primitoare”, explică Diana Dragne, ilustratoare şi designer de interior cu o casă super cozy. Ea recomandă materiale precum lemnul, teracota şi elementele împletite din răchită sau chiar lână.

2. Nu lăsa ferestrele „dezbrăcate”

Ferestrele goale îţi pot lăsa senzaţia de amenajare nefinisată, iar faptul că nu ai nimic care să filtreze lumina de afară s-ar putea să o facă prea puternică. Diana recomandă să pui musai perdele şi draperii la geam. „Materialul din care sunt confecţionate, dar şi cromatica perdelelor e de preferat să fie neutră, potolită”, explică ea.

 Draperiile fac toată diferenţa într-un dormitor cozy

dormitor lustra vivico
dormitor lustra vivico

Şi arhitecta de interior Raluca Sînziana Căţinaş de la Vivico pune accentul pe importanţa draperiilor, iar ca ele să aducă cu adevărat confort vizual în amenajare, trebuie să fie alese la dimensiunile corecte. „Draperiile ar trebui să fie înalte cât înălţimea camerei, să atingă pardoseala sau să fie mai lungi cu maximum 10 centimeri”, explică ea. Un calcul simplu este să înmulţeşti lungimea peretelui pe care e fereastra cu 1.7 sau 2 ca să afli dimensiunea corectă.

3. Acoperă podeaua rece cu un covor

 Cu un exerciţiu de imaginaţie simplu, îţi poţi da seama că livingul Dianei Dragne ar fi arătat mult mai rece fără acel covor

covor iuta
covor iuta

Un alt accesoriu important este covorul. „Covoarele sunt nelipsite din amenajările mele”, spune Raluca. Şi Diana Dragne e de părere că e un element esenţial într-o casă cozy, iar ea recomandă să alegi un covor de dimensiuni mari, pentru a marca zona în care e aşezat.

„De exemplu, covorul din living trebuie să cuprindă atât canapeaua, cât şi fotoliile, măsuţa de cafea şi alte elemente prezente în zona de zi”, explică Diana.

4. Umple-ţi casa cu lumânări parfumate

 Diana foloseşte lumânările pentru o lumină mai caldă

lumanari diana dragne
lumanari diana dragne

E posibil să le consideri un moft sau o cheltuială inutilă, însă lumânările parfumate au o mare influenţă asupra atmosferei dintr-o casă. „Creează sentimentul de acasă. Eu le folosesc atât pentru miros, cât şi pentru lumina caldă şi primitoare pe care o conferă serilor din sezonul rece”, spune Diana Dragne.

5. Decorează cu obiecte vintage sau handcrafted

Roxana Puriş, designer vestimentar la pur clothing, spune că obiectele vintage sau handcrafted „dau o notă de «realitate» locuinţei şi o ancorează în prezent”. La ea acasă, în living, a adus o măsuţă de cafea realizată manual în Africa şi un covor de lână din Iordania. Iar în bucătărie, în loc de masă a pus un fost banc de lucru recondiţionat.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite