12 alimente pe care orice nutriţionist le are în frigider: cum să ai o dietă echilibrată, fără să te confrunţi cu problema kilogramelor în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriţionistul britanic Keri Glassman a făcut o listă cu cele mai sănătoase alimente care nu-i lipsesc din frigider. Acestea sunt recomandate celor care vor să adopte un stil de viaţă sănătos şi echilibrat sau celor care vor să mai scape de câteva kilograme nedorite.

Folosindu-se de scuza lipsei de timp, mulţi oameni ajung să aibă un stil alimentar dezechilibrat. Cu toţii ne confruntăm cu această problemă, însă nu ar trebui să ne împiedice să consumăm alimente sănătoase, scrie today.com. Cea mai simplă cale de a face acest lucru este de a menţine frigiderul aprovizionat cu alimente benefice organismului, iar cel mai bun exemplu este cel oferit de un nutriţionist. „Am făcut o listă cu lucrurile pe care le păstrez întotdeauna la îndemână, pentru a putea pregăti rapid ceva de mâncare“, a spus nutriţionistul britanic Keri Glassman.

Avocado

Nu degeaba sunt fructele de avocado atât de celebre. Acestea sunt încărcate cu grăsime sănătoasă care ajută la arderea grăsimii de pe burtă. „Sunt întotdeauna în bucătăria mea. Fac un piure de avocado rapid, la care adaug sare de mare, ardei roşu şi puţin suc de lămâie, sau pur şi simplu adaug două-trei felii în smoothie-ul meu“, a spus nutriţionistul.

Nuci şi seminţe

Printre alegerile nutriţionistului sunt nucile, migdalele, chia şi seminţele de cânepă. Acestea sunt mari surse de proteine ​​vegetale, grăsimi sănătoase şi fibre, care pot fi păstrate la îndemână pentru momentele în care ai nevoie de o gustare între mese. „Eu fac un ameste, toc seminţele şi le adaug în salate, cereale integrale sau peste cartofii dulci“, a spus Glassman.

Cartofi dulci copţi

Cartofii dulci sunt plini de beta-caroten, un precursor al vitaminei A, care acţionează ca un antioxidant puternic. Nutriţionistul povesteşte că ori de câte ori îi prepară la cină, coace unul în plus pe care îl foloseşte la salata a doua zi, în loc de pâine prăjită pentru micul dejun sau pregăteşte un piure cu scorţişoară şi puţin ulei de nucă de cocos.

Chefir şi iaurt grecesc

Acestea sunt mari surse de calciu, proteine ​​si probiotice. Nutriţionistul le foloseşte pe amândouă pentru piureuri şi înmuierea ovăzului peste noapte. Iaurtul grecesc este, de asemenea, o importantă bază pe care o poţi adăuga peste legume sau fructe, inclusiv peste nucile pisate. „De asemenea, îmi place să păstrez mereu în frigider lapte de migdale. Această alternativă de lapte este îmbogăţită cu calciu, vitamina D şi E. Puteţi să-l adăugaţi la cafea, fulgi de ovăz şi piureuri. În cazul în care această alternativă non-lactată nu este pe placul tău, îl poţi încerca pe cel de orez, cânepă sau lapte de cocos.

Humus

Humusul este o mare sursă de proteine, fibre si antioxidanti. Îl poţi combina cu legume sau chiar poţi face o ruladă cu o felie de piept de curcan fiert, pe care le înfăşori într-o frunză de salată, pentru o gustare rapidă.

Alge

Algele marine sunt o alternativă sănătoasă la chips-uri şi covrigi dacă simţi nevoia să mănânci ceva sărat. În afară că sunt foarte săţioase, oferă 15% din nevoia zilnică de vitamina C, are proprietati anti-inflamatorii, luptând împotriva artritei, astmului şi obezităţii.

Ouă fierte

Ouăle fierte sunt o gustare rapidă şi sănătoasă. Nutriţionista povesteşte că îi place să taie un ou în două, să adauge sare de mare şi piper negru sau un strop de oregano. Sunt o sursă rapidă de proteine ​​şi grăsimi sănătoase. 

Fructe

Fructele sunt încărcate cu antioxidanţi şi pline de apă şi fibre. Printre gustările recomanadate de Glassman se numără feliile de mere şi banana, peste care se adaugă unt de migdale sau de arahide. Acesta poate fi un bun truc pentru a trece peste pofta de dulce.

Frunzele verzi

„Sertarele frigiderului meu sunt pline cu frunze verzi, cum ar fi cele de spanac, salată sau broccoli“, spune nutriţionistul. Verdeţurile sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina K si fier. Întotdeauna încurajez consumul de alimente verzi de două ori pe zi“, spune tot ea. 

Roşii şi ardei

Printre alimentele care nu lipsesc din frigiderul nutriţionistului se numără roşiile şi ardeiul. Culoarea roşie provine dintr-un antioxidant puternic, cunoscut sub numele de licopen. Studiile arată că roşiile gătite pot creşte absorbţia de licopen, Glassman recomandând sosul de roşii cu broccoli, care poate fi servit la cină. De asemenea, aceasta obisnuieşte să adauge felii de ardei salatelor, orezului şi omletelor.

Legume congelate

Legumele congelate sunt la fel de hranitoare (uneori chiar mai mult), ca şi cele proaspete, astfel încât nu ar trebui să existe nicio teamă cu privire la pierderea de nutrienţi.

Surse de proteine ​​rapide

„Îmi place să mă asigur că am întotdeauna în casă proteine ​​slabe cum ar fi carnea de pui la gratar sau fiertă, pentru o gustare rapidă. Nu ştii niciodată când vei fi nevoit să pregăteşti ceva pentru copii în doar trei secunde. Resursele mele mai includ somon sălbatic şi leguminoase, cum ar fi conservele de năut şi fasole. Somonul salbatic este o mare sursă de omega 3 şi poţi face o salată de somon rapid cu iaurt simplu, muştar sau ulei de măsline, capere şi piper. Năutul şi fasolea neagră sunt o mare sursă de fibre şi proteine ​​vegetale“, a spus nutriţionistul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite