10 trucuri care te ajută cu adevărat să slăbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10 trucuri care te ajută cu adevărat să slăbeşti
10 trucuri care te ajută cu adevărat să slăbeşti

Te uiţi cu invidie la vedetele zilei şi te întrebi ce dietă or fi urmat, ca să aibă un corp atât de zvelt? Află că majoritatea aplică nişte reguli înainte de a începe o cură, ceea ce ai putea să faci şi tu.

10 trucuri care te ajută cu adevărat să slăbeşti

1.    Găseşte cauza kilogramelor în exces

Cauzele pot fi multiple: schimbarea stilului de viaţă, alimentaţia hipercalorică, sedentarismul, tulburările hormonale. Odată ce ai identificat motivul, îţi va fi mai uşor să găseşti calea pentru a atinge greutatea dorită. 

2.    Fii obiectivă

Nu-ţi propune să slăbeşti rapid într-un timp foarte scurt. Fiecare organism este diferit, iar pierderea în greutate poate fi mai lentă sau mai intensă în funcţie de metabolism, de ereditate, de eventualele dezechilibre hormonale .

3.    Alege momentul potrivit

Asigură-te că în săptămânile în care ţii cură nu vor interveni evenimente care să te distragă de la ţelul tău: vacanţe, petreceri, deplasări de lungă durată etc. 

4.    Fii motivată

Dacă ai ales să faci acest pas, fă-o pentru tine, pentru sănătatea ta şi forma fizică pe care ţi-o doreşti. Înainte de toate, cântăreşte-te şi vezi dacă este chiar necesar să slăbeşti, calculând Indicele de Masă Corporală.  Acesta se calculează împărţind greutatea (măsurată în kilograme) la pătratul înălţimii tale (înălţimea fiind măsurată în metri). Un IMC între 18,5 si 24,9 indică o greutate normală. 

Află continuarea doar aici!

Alimentul care elimină zahărul din organism şi ţine diabetul la distanţă

Slăbeşte sănătos fără să renunţi la dulcuri! Alege ceva dulce fără calorii!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite