10 obiceiuri care îţi pot îmbunătăţi semnificativ viaţa: întrebarea care seamănă panică şi te împiedică să evoluezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meditaţia are darul de a reduce stresul, îmbuntăţeşte puterea de concentrare şi contribuie la creşterea nivelului de satisfacţie personală. FOTO Arhiva
Meditaţia are darul de a reduce stresul, îmbuntăţeşte puterea de concentrare şi contribuie la creşterea nivelului de satisfacţie personală. FOTO Arhiva

Ce putem face pentru a ne schimba radical viaţa? Aceasta este întrebarea la care a încercat să găsească un răspuns scriitorul şi managerul agenţiei de social media marketing Silverback Social, americanul Chris Dessi. A testat zeci de variante pe propria piele şi a reuşit să identifice acele acţiuni pe care le putem face pentru a simţi că ceva se schimbă cu adevărat în bine.

După ani de zile în care a trăit frustrarea de a se simţi demotivat, nefericit, în care nu îşi putea găsi mulţumirea din punct de vedere profesional, scriitorul, managerul Silverback Social şi speakerul motivaţional Chris Dessi a identificat cel puţin zece obiceiuri sau activităţi care consideră că l-au ajutat să cultive cele mai bune aspecte ale personalităţii sale, la fel şi pe cei care i-au urmat exemplul.

Iată care sunt cele 10 obiceiuri care pot contribui la schimbarea semnificativă a vieţii:

1. Nu deveni obsedat de „cum” vei rezolva ceva

Chris Dessi povesteşte că în urmă cu patru ani, când a pus pe picioare compania Silverback Social a făcut-o fără să analizeze prea mult toate riscurile care ar fi putut să apară. „Nu avem idee cum voi face să pun bazele acestei companii, dar ştiam că îmi doresc să am o astfel de afacere. De atunci am continuat să mă debarasez de obsedantul „cum” voi reuşi să rezolv problemele care apar? Să te frămânţi permanent gândindu-te la ceea ce ar putea să meargă rău nu face decât să inducă o stare de panică demobilizatoare. Este indicat să defineşti „de ce” vrei să faci un anumit lucru, dar nu să te blochezi încercând să-ţi dai seama cum vei depăşi o problemă. Indentifică o posibilă soluţie logică şi acţionează”, explică americanul pentru Business Insider. 

2. Investeşte în haine care ţi se potrivesc mănuşă 

Nu este o prostie să-ţi pui la punct garderoba şi să investeşti în haine de calitate, care îşi vin bine. Te vei simţi mai bine, vei avea o părere mai bună despre propria persoană, iar atunci când te simţi bine, performaneţele tale sunt mai bune, este de părere Chris Dessi. „Elimini un factor de stres atunci când eşti sigur că orice ai îmbrăca de dimineaţă îţi va veni bine şi te va face să te simţi grozav întreaga zi. Poate să pară superficial, dar pot să afirm că pe mine m-a ajutat să am rezultate mai bune”, a punctat Dessi.

3. Meditează

Meditaţia are darul de a reduce stresul, îmbuntăţeşte puterea de concentrare şi contribuie la creşterea nivelului de satisfacţie personală. Încearcă să conştientizezi că gândurile şi sentimentele pe care le ai adesea nu te definesc pe deplin ca persoană.

4. Fă mai multă mişcare

Au apărut mai nou şi birouri la care poţi să lucrezi în picioare măcar timp de câteva ore, dincolo de un program zilnic de exerciţii fizice. Cheia este să fii cât mai activ pe parcursul zilei, pentru că stilul de viaţă sedentar ne omoară cu zile, avertizează Dessi.

5. Fă pauză de tehnologie

Dessi povesteşte că de dragul fiicelor sale, de 8 şi de 5 ani, stabileşte perioade în care stă cu ele fără să aibă asupra lui nici măcar telefonul mobil, deşi munca lui îl face dependent de tehnologie. „La început m-am surprins că mi-aş fi dorit să am telefonul la mine care să pozez momentele aparte petrecute în compania lor, dar mi-am dat seama cât de important este şi pentru mine, nu doar pentru ele să mă implic cu adevărat în acele clipe petrecute împreună”, a precizat Dessi. 

6. Trezeşte-te de dimineaţă

„Urăsc să mă trezesc de dimineaţă, cu adevărat. Însă beneficiile trezitului de dimineaţă sunt nenumărate. Atunci când mă trezesc dimineaţă am senzaţia că deţin controlul asupra zilei respective. În prezent, mă trezesc la ora 5 de dimineaţa ca să lucrez pentru că am realizat că aceea este ora la care funcţionez cel mai bine. Nu-mi place, dar se întâmplă să fiu hiperproductiv la primele ore ale dimineţii, aşa cum se întâmplă în cazul celor mai multe persoane”, a explicat Dessi.

7. Citeşte mai mult

Lectura nu numai că te face mai creativ, deci te ajută să găseşti mai uşor soluţii la probleme, ci te expune şi unor modalităţi diferite de gândire. Avem nevoie să ieşim din capcana informaţiei livrate rapid, fără consistenţă, care nu lasă urme, care nu ne îmbogăţeşte cu nimic, avem nevoie şi de informaţie care să fie percepută de creier ca o provocare, atenţionează Dessi.

8. Trăieşte într-un alt oraş măcar o dată în viaţă 

„La 20 de ani am studiat în Leuven, Belgia, şi am avut prilejul să călătoresc în 14 de ţări. Acele călătorii mi-au permis să mă dezvolt în moduri pe care nu le pot cuantifica. Am experimentat culturi diferite, religii diferite, am căpătat încrederea că mă pot descurca singur într-un loc străin. M-a ajutat să abordez oportunităţile cu alt curaj, aşa cum s-a întâmplat când, la 26 de ani, mi s-a oferit şansa să lucrez la Londra şi am acceptat pe loc. Astfel de experienţe m-au ajutat să-mi clădesc o carieră şi să câştig mai mulţi bani decât aş fi reuşit, poate, dacă m-aş fi mulţumit cu un post stabil, dar sigur”, a mai spus Dessi.

9. Scrie

”Să-ţi vezi gândurile scrise poate fi un factor de motivaţie foarte puternic. Poţi începe cu un blog, apoi să te foloseşti de asta ca să te dezvolţi, cum am făcut-o eu când am folosit social media ca să atrag atenţia clienţilor, apoi a televiziunilor. Dacă nu-şi place să afle toată lumea ce gândeşti, începe un jurnal. Eu am început să scriu în jurnal la 19 ani, când am început să călătoresc prin Europa, iar asta m-a ajuat să-mi ordonez mai bine obiectivele”, a povestit Dessi.

10. Nu te teme să arăţi că uneori eşti vulnerabil

”Deşi nu mulţi sunt de acord, vulnerabilitatea arătată atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în afaceri cultivă încrederea pe care ceilalţi o capătă în tine. Sunt o persoană care împărtăşeşte chiar prea mult cu ceilalţi, iar anumite persoane nu înţeleg un astfel de comportament. Însă eu nu-mi doresc să mă asociez cu astfel de oameni şi nu o să mă schimb pentru că ei nu se simt confortabil în prezenţa cuiva care se comportă sincer, aşa cum simte”, precizează Dessi.


 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite