10 lucruri pe care un angajat şi le doreşte mai mult decât o creştere salarială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Chiar dacă este greu de crezut, mai ales din punctul de vedere al angajatorului, există câteva lucruri la care un angajat râvneşte mai mult decât la o creştere de salariu.


Un angajat fericit este un angajat productiv şi creativ la locul de muncă, consideră specialiştii în Resurse Umane. Dar aceştia nu pot fi stimulaţi doar prin beneficii financiare, se arată în publicaţia Business Insider. Ba chiar, angajaţii ar fi dispuşi să accepte un salariu mai mic atunci când sunt mulţumiţi şi din alte puncte de vedere.

Să fie mândri de profesia lor

Impresia pe care o facem celor din jur atunci când spunem cu ce ne ocupăm este un aspect care contribuie la fericirea individuală. Cu toţii ne dorim să fim priviţi cu admiraţie, în loc să pară că ne scuzăm de fiecare dată când trebuie să explicăm ce facem la locul de muncă.

Să fie trataţi corect

Cu toate că realizăm că viaţa nu este dreaptă, nimeni nu îşi doreşte ca şeful să facă lucrurile şi mai dificile. De aceea, favoritismele se află pe lista neagră a celor mai mulţi angajaţi, devreme ce aceştia se aşteaptă ca beneficiile să se îndrepte către cei care le merită şi nu spre preferaţii şefilor.  

Să-şi respecte şefii

Dincolo de faptul că îşi doresc să fie trataţi cu respect de către şefi, pentru angajaţi este şi mai important să aibă motive întemeiate ca să-şi respecte superiorii. Şefii care inspiră încredere şi oferă imaginea de lideri sunt cei care reuşesc să le insufle putere de muncă şi ambiţie subalternilor. Angajaţii au nevoie de astfel de confirmări în schimbul loialităţii.

Să fie ascultaţi

Angajaţii urăsc ca şeful să nu ţină cont de părerea lor sau să li se întoarcă spatele atunci când au nevoie de un sfat. Dezinteresul pe care şefii îl arată angajaţilor duce la acumularea frustrărilor. Important este ca angajatul să se simtă valoros în ierarhia de la locul de muncă.

Să aibă timp pentru viaţa personală

Chiar dacă munca a devenit astăzi un stil de viaţă şi, de regulă, şefii se aşteaptă ca subalternii să-şi dedice şi timpul liber profesiei, angajaţii urăsc să-şi neglijeze familia şi prietenii din cauza muncii. Chiar şi cei mai devotaţi şi sârguincioşi angajaţi ajung să fie stresaţi şi furioşi atunci când munca intră prea des în conflict cu viaţa privată.

Să fie îndrumaţi, nu supravegheaţi

De obicei, angajaţii visează la şefi care să le ofere îndrumări atunci când le solicită ajutorul, dar urăsc superiorii care stau ca un ghimpe în coastă, verificând în permanenţă ceea ce fac.

Să fie mai puţin stresaţi

Puţini sunt angajaţii care pot da randament atunci când au prea multe sarcini de rezolvat şi prea puţin timp la dispoziţie. Un angajat se aşteaptă ca şeful să prioritizeze sarcinile şi să fie realist atunci când le desemnează anumite responsabilităţi, în aşa fel încât să nu ajungă să fie depăşiţi de situaţie.

Să aibă siguranţa locului de muncă

Nimeni nu se mai aşteaptă în ziua de azi să muncească în acelaşi loc o viaţă întreagă, dar asta nu înseamnă că trebuie să trăieşti în permanenţă cu teama că ai putea să-ţi pierzi job-ul. Toată lumea are de câştigat atunci când un angajat simte că se poate baza pe compania unde lucrează.

Să fie competitivi

Nu în ultimul rând, angajatul care face parte dintr-o echipă performantă este motivat să-şi depăşească limitele. Mai mult decât să fie un profesionist apreciat, un angajat se simte stimulat atunci când este„rotiţa“ dintr-o maşinărie care merge ca unsă.

Să vadă cum sunt concediaţi „nesuferiţii“

În fiecare colectiv există colegi sau şefi care fac viaţa amară tuturor. Puţine lucruri oferă unui angajat mai multă satisfacţie decât momentul în care este îndepărtată o astfel de persoană generatoare de stres. 
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite