10 lecţii de viaţă de la un budist care a stat lângă 12.00o de oameni în ultimele clipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În budism există credinţa că dacă mori în templele Kashi eşti eliberat de ciclul învaţării lecţiilor karmice. Un angajat al acestui templu dezvăluie cele mai importante învăţături pe care le-a primit de la miile de oameni care şi-au petrecut ultimele zile din viaţă acolo.

Bhairav ​​Nath Shukla a fost administrator într-unul din templele Kashi timp de 44 de ani. A văzut mii de oameni, săraci şi bogaţi, care se retrăgeau acolo pentru a-şi petrece ultimele zile din viaţă. Shukla, care a retrăit alături de aceştia numeroase experienţe de viaţă, a împărtăşit 10 din lecţiile pe care le-a învăţat de la cei peste 12.000  de oameni care au trecut pragul templului, scrie upliftconnect.com.

Nu purta ură celor din jur

Shukla relatează povestea lui Shri Ram Sagar Mishr, un savant sanscrit. Mishr a fost cel mai mare dintre cei şase copii ai familiei. Cu ani în urmă, o ceartă cu fratele mai mic a dus la împărţirea casei în două şi crearea unui zid între cei doi. În ultimele zile de viaţă, acesta şi-a rugat fratele să vină să-l vadă pentru a se împăca înainte de a trece în lumea cealaltă. „Cere fratelui meu înstrăinat de 40 de ani să vină să mă vadă. Distanţa dintre noi face ca inima mea să simtă o amărăciune grea. Vreau să rezolv orice conflict înainte să mor“, a spus Shri.

Simplitatea este adevărul vieţii

„Oamenii se opresc din a consuma alimente dăunătoare atunci când ştiu că sunt pe finalul vieţii. Ei înţeleg prea târziu cât de importantă este simplitatea vieţii. Regretă enorm că au aflat acest lucru aşa târziu“, spune Shukla. O viaţă simplă, aşa cum explică el, poate fi atinsă cheltuind mai puţin. Cheltuim mult, iar asta ne face să credem că avem nevoie în permanenţă de ceva. Secretul este să ne mulţumim cu puţin.

Vezi partea frumoasă a oamenilor

Shukla susţine că fiecare persoană are părţi bune şi părţi rele. Dar, în loc să respingem oamenii pentru defectele lor, mai bine le apreciem calităţile. Tristeţea multor oameni se măsoară în capacitatea lor de a relaţiona cu cei din jur, concentrându-se pe partea negativă a acestora. Învăţaţi să iubiţi oamenii şi concentraţi-vă pe lucrurile frumoase care îi definesc.

Acceptă ajutorul oamenilor din jur

image

A şti şi a dori să faci totul de unul singur poate părea o dovadă a puterii, însă acest lucru te face să pierzi posibilitatea de a învăţa din experienţa celor din jur. Shukla crede că este important să înveţi să-i ajuţi pe cei din jur, dar şi să ai curajul să ceri ajutor atunci când ai nevoie.

Găseşte frumuseţea în lucrurile simple

„Mulţi dintre cei care au trecut pragul templului mi-au spus să găsesc frumuseţea din lucrurile simple. Bucură-te de sunetul instrumentelor, de natură, de sunetul ploii sau de frumuseţea florilor şi găseşte tot ce este simplu şi frumos în viaţă. Oamenilor care sunt prea critici sau prea mândri le este greu să găsească bucuria în lucrurile mici, deoarece mintea lor este preocupată cu lucruri aparent mai importante“, a spus Shukla.

Acceptarea este eliberare

Cei mai mulţi oameni nu acceptă cine sunt. Această negare constantă le afectează extrem de tare starea emoţională. Numai în momentul în care îţi accepţi calităţile şi defectele devii cu adevărat liber. Atunci când negi existenţa unei probleme, nu vei avea cum să găseşti o rezolvare pentru aceasta.

Urmează-ţi scopul

Mulţi oameni îşi cunosc scopul, dar nu fac nimic pentru a realize ceea ce le-a fost dat să facă în viaţă. Pur şi simplu nu fac nimic pentru chemarea pe care o au. Dedicaţi-vă timp şi faceţi eforturi pentru a afla care este scopul vieţii voastre şi duceţi la îndeplinire sarcinile primite de la divinitate.

Obiceiurile devin valori

Shukla recomandă cultivarea obiceiurilor sănătoase pentru că acestea vor deveni valori. Trebuie lucrat zilnic la consolidarea lor. „Pentru a dezvolta o anumită grupă de muşchi, trebuie să lucrezi periodic, la fel se întâmplă şi cu valorile vieţii“, a spus Shukla.  

Alege ce vrei să înveţi

image

În infinitul de informaţii disponibile în zilele noastre este uşor să te pierzi şi să devii confuz. Cheia este să devii conştient şi să alegi ce îţi oferă valoare vieţii. Oamenii pot avea diferite idei şi filosofii. Tu trebuie să îi asculţi, dar să gândeşti cu propria minte.

Nu rupe legătura cu oamenii pe care îi iubeşti

Anumite nepotriviri de ideologii îi determină pe oameni să rupă relaţiile dintre ei. Dacă între aceştia a existat o strânsă conexiune, simplul fapt că nu îşi mai vorbesc nu înseamnă că nu mai sunt energetic legaţi de acele persoane. Un divorţ niciodată nu ar trebui să se finalizeze cu durere şi răzbunare.

10% din ceea ce câştigi trebuie să fie împărţit cu cei din jur

Shukla nu defineşte „Dharma“ ca fiind ceva religios sau spiritual. În schimb, el spune că obiceiul de a oferi 10% din câştiguri este asociat sentimentului de altruism şi responsabilitate. Mulţi oameni fac donaţii şi acte de caritate spre sfârşitul vieţii lor, pentru că în suferinţă ei încep să empatizeze cu cei din jur. El spune că cei care îi au aproape pe cei dragi şi binecuvântările oamenilor pe care i-au ajutat, au parte de un final mult mai uşor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite