Vitamine benefice pentru sarcină

Vitamine benefice pentru sarcină

Lipsa vitaminei D poate duce la complicaţii grave ale sarcinii.

Acidul folic, sau vitamina B9 cum mai este cunoscut, şi vitamina D fac o echipă redutabilă atunci când testul de sarcină arată cele două liniuţe jucăuşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a afla importanţa acestor două vitamine pentru a avea o sarcină uşoară şi un făt sănătos am vorbit cu Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate.

Acidul folic, rol esenţial în sarcină

Acidul folic are un rol important atunci când ne referim la formarea celulelor roşii, dar şi la dezvoltarea şi regenerarea celulelor. Conform studiilor efectuate în ultimii ani, vitamina B9 administrată înainte de a rămâne însărcinată, precum şi în primele săptămâni de sarcină, reduce riscul de malformaţii ale fătului legate de dezvoltarea tubului neural, cum sunt spina bifida (un defect al coloanei vertebrale) şi anencefalia (creierul şi oasele craniului nu se dezvoltă normal – este o afecţiune incompatibilă cu viaţa). De asemenea, ajută la formarea placentei, micşorează riscul unor malformaţii precum buza de iepure sau gura de lup, scade riscul unor boli congenitale la inimă şi reduce riscul naşterilor premature.

Află ce vitamine sunt esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a fătului pe clickpentrufemei.ro. 

 

Ai grijă! Prea multe vitamine te pot ucide!

Cele mai bune surse de vitamine

 

 

citeste totul despre: