VIDEO Ce fac bebeluşii în pântec? Cască, dar nu pentru că le e somn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii au descoperit că bebeluşii nenăscuţi nu numai că sughiţă, înghit şi se întind în uter, dar şi cască.

Ei au studiat scanări 4D de la 15 fetuşi sănătoşi şi au spus despre căscat că este parte a procesului de dezvoltare, care ar putea da medicilor un potenţial nou mod de a verifica sănătatea copilului.

În timp ce unii oameni de ştiinţă au sugerat anterior că fetuşii cască, alţii nu au fost de acord cu această ipoteză şi au spus că reacţia aceasta nu este nimic mai mult decât un copil în curs de dezvoltare care îşi deschide gura.

Cercetătorii britanici au spus că studiul lor a fost capabil să distingă în mod clar diferenţa dintre căscat şi o deschidere a gurii care nu indică un căscat, bazat pe cât de mult timp a fost deschisă gura. Ei au demonstrat acest fapt cu ajutorul imaginilor video 4D , astfel că au putut examina toate momentele în care fetuşii şi-au deschis gura.

Nadja Reissland, de la Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Durham, care a condus studiul, a declarat că funcţia şi importanţa căscatului la fetuşi este încă necunoscută, dar rezultatele sugerează că ar putea fi legată de dezvoltarea fetală şi ar putea oferi un indiciu suplimentar legat de sănătatea fătului.

„Spre deosebire de noi, fetuşii nu cască într-un mod contagios şi nici nu cască pentru că le e somn", a spus ea. "În schimb, frecvenţa căscatului în uter poate fi legată de maturizarea timpurie a creierului în timpul procesului de gestaţie.”

Studiul a fost realizat pe opt fetuşi de sex feminin şi şapte fetuşi de sex masculin  care se aflau în perioada de gestaţie care varia de la 24  la 36 de săptămâni. Cercetătorii au descoperit că actul de a căsca a scăzut după cea de a 28-a  săptămână, si că nu a existat nicio diferenţă semnificativă legată de cât de des cască băieţii spre deosebire de fete

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite