Viaţa de cuplu după naştere: cum se schimbă şi recomandări pentru a trece cu brio de tranziţie

Viaţa de cuplu după naştere: cum se schimbă şi recomandări pentru a trece cu brio de tranziţie

Viaţa de cuplu după naştere se schimbă şi este absolut firesc

Cu mai puţin timp, bani şi chef de sex. Cam aşa descriu multe persoane viaţa de cuplu după naşterea primului copil. Partea frumoasă începe când problemele sunt depăşite, iar partenerii se relaxează şi încep să se bucure de rolul de părinţi.

Menţinerea unei căsnicii fericite după naşterea primului bebeluş presupune un consum important de timp şi energie, exact resursele cele mai puţine pe care le ai la dispoziţie în această perioadă. Vestea îmbucurătoare este că şanse există, iar experţii explică ce putem face pentru a trece cu bine peste această tranziţie.

Trebuie să conştientizaţi că, inevitabil, viaţa de cuplu după naştere se va schimba

Odată ce ai un copil, devii dureros de conştient că viaţa ta se învârte acum în jurul acestei fiinţe neajutorate, care are nevoie de tine şi care, în ciuda unei existenţe destul de simple (mâncare, somn, schimbat scutec), are nevoie de îngrijire şi atenţie non-stop. Luaţi în considerare faptul că lumea voastră a fost schimbată, inclusiv relaţia voastră, şi acceptaţi frumuseţea acestei tranziţii.

În viaţa de cuplu după naştere încep să apară resentimente

Nu înseamnă că te îndrepţi cu paşi repezi spre divorţ dacă viaţa de cuplu după naştere se schimbă. Specialiştii pun problemele de dispoziţie pe seama schimbărilor hormonale şi al privării de somn. Şi sunt normale, atâta timp cât nu se transformă în depresie postpartum.

Nu dedicaţi tot timpul copilului

Există ceva înnăscut care leagă o femeie şi copilul ei, dar este extrem de dăunător sănătăţii dacă alegi să-i dedici acestuia tot timpul de care dispui. Aminteşte-ţi că un cuplu are nevoie de timp în doi. Este important să discutaţi în mod deschis despre nevoile emoţionale. Cercetările arată că singurul indicator al fericirii în cuplu este modul în care răspundeţi la „apelurile emoţionale“ ale partenerului.  

Şi viaţa sexuală a cuplului se schimbă după naştere

Speciasliştii susţin că ar trebui să aşteptaţi aproximativ şase săptămâni după naştere înainte de a face sex. Mulţi părinţi uită să fie şi iubit/iubită, însă sexul ajută la energizare, elimină stresul şi schimbările de dispoziţie. 

Observaţi şi eliminaţi frustrările care apar în viaţa de cuplu după naştere

Din când în când, încercaţi să spuneţi din nou „te rog“ şi „mulţumesc“ şi poate chiar să utilizaţi acele alinturi pe care le-aţi folosit la început pentru a vă exprima iubirea. Familiarizaţi-vă cu abilităţile de comunicare şi gestionare a conflictelor şi dezvoltaţi obiceiuri sănătoase şi ritualuri romantice pe care să le puneţi zilnic în aplicare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările