Vârsta de la care bărbaţii încep să aibă dificultăţi în a concepe copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârsta de la care bărbaţii încep să aibă dificultăţi în a concepe copii
Vârsta de la care bărbaţii încep să aibă dificultăţi în a concepe copii

Deşi femeile sunt cele speriate de ideea ceasului biologic, noi cercetări sugerează că şi bărbaţii pot avea o limită de timp în a procrea. Mai mult, după o anumită vârstă, partenerii pot creşte predispoziţia mămicilor la complicaţii sau naşterea prematură.

Un studiu realizat pe parcursul a 40 de ani sugerează că bărbaţii ar trebui să ia în considerare posibilitatea de crioconservare a spermatozoizilor înainte de a atinge o „vârsta paternă avansată“, scrie independent.co.uk.

După 35-45 de ani, bărbaţii se pot confrunta cu o scădere a fertilităţii, afirmă coordonatorii studiului. Mai mult, aceştia pot creşte predispoziţia partenerelor la complicaţii precum diabetul gestational, preeclampsia sau naşterea prematură. Şi sugarii născuţi din părinţi mai în vârstă pot fi afectaţi de boli cardiace congenitale, convulsii, cancer şi tulburări cognitive, cum ar fi autismul, mai susţin cercetătorii.

„Deşi este răspândită teoria conform căreia modificările fiziologice apărute la femei după 35 de ani pot afecta concepţia, sarcina şi sănătatea copilului, este mai puţin cunoscut faptul că şi vârsta bărbatului poate avea un impact similar“, declară Gloria Bachmann, director al Institutului de Sănatate a Femeilor din SUA.

La fel cum oamenii pierd forţa musculară şi flexibilitatea după o anumită vârstă, spermatozoizii tind, de asemenea, să-şi piardă rezistenţa pe parcursul ciclului de viaţă, explică cercetătorii. Studiul confirmă rezultatele unei alte cercetări din 2018 care a constatat că taţii de peste 35 de ani cresc predispoziţia fătului la diferite boli.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite