Tu ştii cum să te porţi cu copilul mic? Cum îi asiguri dezvoltarea cognitivă şi emoţională

Tu ştii cum să te porţi cu copilul mic? Cum îi asiguri dezvoltarea cognitivă şi emoţională

Gestionarea relaţiei cu copilul a devenit o provocare

Oana Moraru, expert în educaţie cu peste 20 de ani de experienţă, susţine că primii ani de viaţă în familie sunt anii celor mai mari oportunităţi în dezvoltarea nu doar cognitivă, ci şi emoţională a copilului. Tocmai de aceea, este important ca părinţii să ştie să gestioneze relaţia cu copilul, mai ales în momentele de "criză".

Ştiri pe aceeaşi temă

Până la vârsta de 6 ani, copilul trece printr-o etapă crucială de creştere şi dezvoltare. Pe lângă dezvoltarea fizică şi motorie a copilui, se formează ataşamentul emoţional, limbajul, atitudinile şi comportamentele. Mulţi factori pot influenţa evoluţia copilului în aceşti primi ani şi pot avea un impact semnificativ asupra lui. Supravegherea medicală periodică, alimentaţia corectă, modelele şi experienţele la care sunt expuşi copiii în familie şi în societate sunt esenţiale pentru un start bun în viaţă.

„Primii ani de viaţă în familie şi cei petrecuţi la grădiniţă sunt numiţi de specialişti ca ”vârsta de aur”, ”vârsta de graţie” sau ”incredibilii ani” – adică anii celor mai mari oportunităţi în creşterea şi dezvoltarea copiilor. Aceasta este perioada în care mintea şi emoţiile copilului tău îşi formează matricea pe care se prinde tot restul experienţelor viitoare. O matcă în care se aşază succesul şcolar şi capacitatea lor de a-şi găsi un drum în viaţă. Cei 20 de ani de experienţă cu copii mi-au dat şansa să îi văd crescând până la nivel liceal şi m-au ajutat să înţeleg ce anume face diferenţa pentru succesul lor de mai târziu,” declară Oana Moraru.

Aceasta se va afla sâmbătă, 12 mai, la Timişoara, unde va susţine un seminar practic, gratuit, alături de părinţii care vor să înveţe mai multe despre dezvoltarea unei relaţii sănătoase cu copilul. Alături de aceasta se va afa medicul Mihaela Tunescu, medic primar neonatolog şi medic specialist pediatrie, cu peste 20 de ani de activitate în terapia neonatală şi a nou-născutului cu risc. Aceasta va vorbi despre procesul de creştere normală a copilului, importanţa alăptării, nutrienţii necesari dezvoltării şi principiile de bază ale unei alimentaţii corecte. În plus, le va oferi părinţilor sfaturi specializate despre cum pot trece cu bine peste bolile copilăriei şi cum pot gestiona situaţiile care presupun intervenţia pediatrului. 

Evenimentul Maratonul de Sănătate Secom® este gratuit şi are loc sâmbătă, 12 mai 2018, începând cu ora 11:00, la Hotel Boavista Timişoara, Lead Room. Pentru a participa la eveniment este necesară doar înscrierea prealabilă. 

citeste totul despre: